Presa din Kosovo, după gestul suporterilor români: Un mesaj scandalos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Inquam Photos / George Calin
FOTO: Inquam Photos / George Calin
Partida dintre România și Kosovo a fost întreruptă după aproximativ 15 minute de joc.

Galeria română a aprins torțe și s-au afișat bannere cu mesajele 'Basarabia e România' și 'Kosovo e Serbia'.

Jurnaliștii din Kosovo au catalogat mesajul afișat de aceștia drept unul ”scandalos”:

”Arbitrul le-a ordonat celor două echipe să părăsească terenul. Willy Delajod a decis să oprească meciul după ce fanii români (n.red. de la ”Uniți Sub Tricolor”) au aprins mai multe materiale pirotehnice și au afișat un mesaj scandalos: ’Kosovo este Serbia’”, a precizat publicația Gazeta Express.

În urma incidentelor provocate de suporterii români, cea mai prejudiciată va fi tot naționala de fotbal, care foarte probabil va primi o amendă uriașă din partea UEFA.

Totodată, selecționata condusă de Edi Iordănescu riscă să joace fără spectatori în preliminariile pentru EURO 2024.

Reprezentanții UEFA, împreună cu arbitrii și jucătorii, dar și președintele FRF Răzvan Burleanu se află încă la vestiare. La ora scrierii articolului se așteaptă o decizie a observatorilor forului fotbalistic.

Ultrașii ”Uniți sub tricolor” nu au fost împiedicați să își ducă planurile la capăt, deși anunțaseră pe Facebook toată acțiunea.

'Diseară, tricolorii vor întâlni reprezentativa fotbalistică a unei regiuni pe care România n-o recunoaște ca stat independent, respectând adevărul istoric, potrivit căruia acest teritoriu a fost desprins ilegitim din țara vecină nouă, Serbia.

După ce la meciul tur din Pristina, imnul nostru a fost huiduit îndelung de întregul stadion, iar suporterii români au fost ținta injuriilor continue și a jignirilor repetate ale suporterilor kosovari, o mare parte din fani fiind evacuați, arestați, agresati și amendați doar pentru că au afirmat un adevăr istoric subliniat și la nivel de stat, a venit vremea returului.

Rămânem coerenți în afirmarea realității și așa cum am subiliniat la meciurile tur-retur cu Serbia din 2018, de la Belgrad și București, cât și la meciul tur din Priștina, percepem adversarul de azi ca unul fără legitimitate, desprins prin interese străine de țara mamă, așa cum a fost și Basarabia furată țării noastre în mod repetat de către "monstrul dinspre Răsărit”.

Ne vedem pe stadion!', se arată în mesajul postat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel