Aperitivul se pregătește foarte simplu și rapid. Uleiul vegetal rămas poate fi folosit de mai multe ori, sau filtrat și folosit pentru prăjirea altor preparate.
Ingrediente:
ceapa - 2 bucăți,
ouă - 2 bucăți,
lapte - 100 ml;
făină - 200 grame,
sare, piper negru, boia de ardei - după gust;
ulei vegetal pentru prăjit.
Prepararea, pas cu pas
Fă 4 tăieturi pe ceapă, fără să o tai până la capăt. Acoperă cepele tăiate astfel cu apă și lăsați-le să stea o oră.
Fierbe un măr cu o crenguță de rozmarin și bea lichidul: rezultatele se vor vedea imediat
Într-un castron, bate ouăle cu laptele. Combină, în alt bol, făina și condimentele preferate și amestecă bine.
Scoate cepele din apă și usucă-le ușor cu un prosop de hârtie. Dă ceapa prin făină, astfel încât să intre în toate tăieturile.
Te-ai săturat de rețeta clasică? Condimentează pizza cu aceste alternative super gustoase
După făină, pune ceapa în amestecul de ouă și lapte, apoi din nou în făină. Prăjiți ceapa pane într-o cantitate mare de ulei vegetal până se rumenește. Servește ceapa pane cu ketchup sau cu sosul tău preferat. Poftă bună!
Ai prăjit ceapa prea mult și s-a înnegrit? Iată ce trebuie să faci imediat
Ceapa prăjită este pe placul tuturor, chiar și a gurmanzilor. Leguma prăjită într-o tigaie capătă un gust ascuțit, o culoare aurie apetisantă și o dulceață subtilă.
Cu toate acestea, prăjirea corectă a cepei nu este chiar atât de ușoară cum pare. Dacă ceapa tocată este prăjită corect, va deveni aurie și dulce.
Legumele și fructele din frigider nu vor mai putrezi: trucul cu prosopul de hârtie
Dacă focul este puternic și gătirea este lungă, atunci ceapa prăjită se va transforma, cel mai probabil, în tăciuni necomestibili.
De obicei, zece minute de prăjire, la foc mic, sunt suficiente pentru a obține ceapa moale, gustoasă și aurie.
Dar ce trebuie să faceți dacă nu ați reușit să împiedicați prăjirea puternică a cepei? Bucătarii cu experiență susțin că mâncarea poate fi salvată.
Plăcintă delicioasă, preparată în friteuza cu aer: cina va fi gata în doar câteva minute
Păstrați întotdeauna o matriță plină cu gheață în congelator. Cuburile de gheață sunt foarte utile nu doar la prepararea cocktail-urilor, ci și la crearea anumitor feluri de mâncare.
Dacă ceapa se înegrește în tigaie, puneți repede un cub de gheață. Acest ingredient rece va opri instantaneu prăjirea rapidă a cepei. Prin urmare, ceapa se va înmuia, va păstra un gust grozav și va deveni aurie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Sistemul RO-Alert și copiii dispăruți. Despescu: Numai prin sprijinul comunității putem avea un rezultat rapid
- Răzvan Dumitrescu, întrebare pentru George Tuță: De ce trebuia să guverneze PNL cu USR când PSD-PNL asigurase stabilitate în trecut?
- Ne așteaptă un weekend palpitant. Daniela Simulescu: Nu s-a mai întâmplat din 1941