Prepară paste perfecte ca bucătarii italieni: un ingredient simplu le va schimba radical gustul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prepară paste perfecte ca bucătarii italieni, un ingredient simplu le va schimbă radical gustul. Sursa - pixabay.com
Prepară paste perfecte ca bucătarii italieni, un ingredient simplu le va schimbă radical gustul. Sursa - pixabay.com
Bucătarii italieni sunt renumiți pentru talentul lor de a găti paste extrem de gustoase. 

Și nu este nimic surprinzător în asta: pastele sunt considerate  mâncarea națională a Italiei. Vă dezvăluim, azi, un truc și vă spunem ce să adăugați în paste pentru ca acestea să aibă un gust la fel de bun precum  cele ale bucătarilor italieni.

Ce trebuie să faceți? Imediat ce apa fierbe, nu vă grăbiți să aruncați pastele în ea. Mai întâi, adăugați o lingură de ulei în apa clocotită. Puteți folosi atât ulei floarea-soarelui, cât și de măsline (dar a doua opțiune este mai bună). Odată ce ingredientul secret a ajuns în oală, puteți adăuga și pastele.

Cum să-ți menții greutatea normală dacă ai peste 40 de ani: reguli importante pe care trebuie să le știi

Datorită uleiului, la suprafața apei se formează un fel de peliculă. Pastele vor trece  prin acest strat de ulei și, ca urmare, fiecare  va fi acoperită cu un grăsime. 

Deci pastele nu se vor mai lipi. În plus, pastele nu se vor lipi nici de fundul cratiței. Acest truc va avea un efect bun și asupra gustului pastelor. 

 

Paste cu pui și legume, gata în 15 minute: doar pune toate ingredientele într-o tigaie

O cină rapidă și gustoasă nu este un vis, ci o realitate. Iată o modalitate interesantă de a găti pastele. Nu trebuie să fierbeți și să prăjiți nimic separat. Totul se gătește deodată într-o tigaie. Și va dura aproximativ 15 minute.

Ingrediente:

250 grame de spaghete,

400 grame de file de pu,

250 grame de roșii cherry,

o jumătate de ardei gras,

3 căței de usturoi,

400-500 ml apă,

4 linguri de ulei vegetal,

30 grame de cașcaval. 

pătrunjel - o legătură,

sare și piper - după gust. 

 

Metoda de gătire  

Puneți pastele crude într-o tigaie adâncă. Alături, adăugați roșiile cherry tăiate în jumătate și ardeiul tăiați cubulețe. Adăugați fileul de pui tăiat cubulețe, felii de usturoi și verdeața tocată mărunt. Deasupra se presoară sare, piper și boia.

Cum să gătești perfect orezul în 10 minute. Trucurile cu care nu vei da greș

Nu uitați să adăugați și uleiul. Umpleți vasul cu apă, astfel încât să acopere toate ingredientele cu aproximativ jumătate de centimetru. Puneți tigaia pe aragaz, la foc mediu și gătiți  11 minute, amestecând din când în când. La final se presară, cașcaval dat prin răzătoare și verdeață tocată. Poftă bună!

 

Paste cu vinete: gustoase și dietetice, preparate din câteva ingrediente simple și sănătoase  

A găti o mâncare bună nu este întotdeauna rapid și ușor. Cu toate acestea, cu rețeta de astăzi nu veți avea nicio problemă.

Rețeta de paste cu vinete este gustoasă și făcută din ingrediente simple, dar extrem de sănătoase. Acest fel de mâncare este la îndemâna tuturor și, fără îndoială, va mulțumi întreaga familie.

Ingrediente:

300 ml sos de roșii,

2 vinete,

1 lingură ulei de măsline,

300 grame de paste, 

20 grame parmezan ras,

2 căței de usturoi,

pătrunjel, sare și piper - după gust,   

6 roșii cherry 

o ceapă,

3 linguri de smântână. 

 

Prepararea rețetei 

 

Căliți ceapa și usturoiul într-o tigaie cu puțin ulei. Adăugați, apoi, vinetele tăiate cubulețe. Le sotăm câteva minute. Adăugăm sare și puțină apă și punem capacul. Gătim 5 minute și adăugăm sosul de roșii. Se lasă la fiert de un sfert de oră, după ce asezonați totul cu piper și sare.

Cartofi la borcan: un preparat gustos, consistent și ușor de făcut


Urmează smântâna. Amestecați. Se adaugă apoi roșiile cherry tăiate felii și se mai fierbe încă 5 minute. Apoi trebuie să fierbeți pastele în apă sărată. Când pastele sunt gata, se scot din apă și se adaugă în amestecul de vinete. Amestecați și lăsați-le să fiarbă câteva clipe. Serviți pastele pe masă, după ce adăugați puțin pătrunjel tocat și parmezan ras. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel