Preoți din Botoșani, acuzați că i-au gonit pe vaccinați afară din biserică: Li s-a smuls masca de pe față
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Medicul Radu Lupescu, furios: Fratele unei prietene a murit de Covid. La înmormântare, prietena mea a fost certată de preot pentru că s-a vaccinat! / Foto: Pixabay
Medicul Radu Lupescu, furios: Fratele unei prietene a murit de Covid. La înmormântare, prietena mea a fost certată de preot pentru că s-a vaccinat! / Foto: Pixabay
Doi preoți din Botoșani sunt acuzați că ar fi cerut credincioșilor vaccinați anti-COVID să iasă din biserică.

Direcția de Sănătate Publică din la Botoșani face verificări după ce mai mulți enoriași s-au plâns că au fost dați afară din biserică pentru că erau vaccinați anti-COVID, transmite Pro TV. Doi preoți le-ar fi cerut oamenilor imunizați să plece din biserică. Mai mult, potrivit șefei DSP, cei doi le-ar fi smuls măștile sanitare persoanelor care le purtau în biserică.

Cazul a ajuns în atenția DSP după ce șefa instituției ar fi primit pe adresa instituției mai multe sesizări despre comportamentul celor doi preoți. Sesizările ar conține și înregistrări video. Cei doi preoți sunt din mediul rural, din localități diferite.

Direcția de Sănătate Publică a deschis acum o anchetă. Reprezentanți ai Patriarhiei spun că Arhiepiscopia de care aparțin acești preoți va investiga acest caz.

VEZI ȘI: O tânără din Iași a transmis LIVE pe Facebook cum a intrat într-un mall fără certificat COVID. "Uitaţi-vă la faţa mea, fără mască!” - VIDEO

ÎPS Teodosie își bazează teoriile halucinante pe... ”specialiștii NASA”. Spune că-n altar ”nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir nu sunt deloc”

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a intervenit săptămâna trecută în direct la România TV unde a vorbit despre introducerea Certificatului verde la slujbele religioase. 

”Am auzit despre această propunere legislativă, dar cred că este o exagerare. Noi avem o anumită autonomie în biserică, mai ales în Sfântul Altar, unde noi desfășurăm misiunea noastră. Vreau să aducem argumentele. Chiar specialiștii de la NASA au constatat asta (n.r. nu a fost găsită o sursă științifică în sprijinul acestei afirmații), în altar nu prea sunt microbi, iar în Sfântul Potir nu sunt deloc. Noi lucrăm cu cele sfinte, care nu au de a face cu aceste contaminări și cred că se intră cum nu s-a intrat niciodată în autonomia bisericii. Noi avem o anumită autonomie și Patriarhia deja a dat un răspuns că nu crede că se va ajunge la aceasta. Va fi o strategie a Patriarhiei. Citind începutul răspunsului care vine de la Patriarhie și judecând foarte obiectiv, în toate acestea sunt niște exagerări”, a declarat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel