Preot împuşcat la Lyon. Un suspect şi-a recunoscut faptele
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Un suspect cercetat în cazul împușcării preotului ortodox din Lyon, Franța, și-a recunoscut faptele. 

Un bărbat, în prezent arestat în cadrul anchetei privind tentativa de omor asupra unui preot ortodox la 31 octombrie la Lyon, estul Franţei, şi-a recunoscut faptele, a anunţat parchetul francez sâmbătă, citat de AFP, scrie Agerpres. 

Acest bărbat în vârstă de 40 de ani, de naţionalitate georgiană - potrivit cotidianului Le Parisien, "se dovedeşte a fi soţul unei femei care avea o relaţie cu victima", a menţionat într-un comunicat procurorul Republicii.

Se află în arest 



Bărbatul se află în arest de vineri, după ce reţinerea lui la domiciliul său din Lyon, potrivit Le Parisien.

Victima, în vârstă de 52 de ani, grav rănită sâmbăta trecută după ce a fost împuşcată, a ieşit miercuri din comă şi audierea sa de către anchetatori a condus la arestarea suspectului.

Preot de mai bine de 10 ani 



Nikolaos Kakavelakis, care a fost timp de mai bine de zece ani preot al bisericii ortodoxe elene din arondismentul 7 din Lyon, îşi depusese demisia în urmă cu o lună.

Această agresiune, care a avut loc în faţa bisericii la două zile după atentatul din bazilica din Nisa, a suscitat o mare emoţie, însă absenţa revendicării şi personalitatea victimei au determinat parchetul naţional antiterorist să nu se autosesizeze, privilegiind în schimb pista unui diferend de drept comun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel