Preot atacat cu un cuţit în Franţa
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Matt Hatchett, de la Pexels
Fotografie creată de Matt Hatchett, de la Pexels
Un preot din Nisa, Franţa, a fost atacat cu un cuţit. 

Un bărbat descris ca fiind instabil mintal a atacat un preot cu un cuțit într-o biserică din Nisa, în sudul Franței, au anunțat duminică autoritățile, relatează Reuters.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a declarat pe pagina sa de Twitter că viața preotului nu a fost în pericol și a adăugat că poliția l-a arestat pe atacator. Atacul a avut loc în timp ce Franța vota în al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Primarul din Nisa, Christian Estrosi, a declarat că atacatorul era instabil psihic, nu avea cazier și se știa că a cumpărat un cuțit cu câteva zile înainte. Postul de televiziune BFM TV a citat poliția, care a declarat că atacatorul este un francez în vârstă de 31 de ani și că nu există suspiciuni că ar fi vorba de o motivație teroristă.

Parlamentarul local Eric Ciotti a declarat că preotul, părintele Christophe, a fost înjunghiat de mai multe ori în biserica Saint-Pierre d'Arene din Nisa. El a spus că o călugăriță a fost rănită la braț în timp ce a smuls cuțitul de la atacator, scrie Mediafax.

Un copil german, de 17 ani, acuzat că a ucis o femeie în Mediaș. Povestea copiilor germani trimiși la REEDUCARE în România

Un adolescent german este acuzat că ar fi ucis o femeie din Mediaș. Acesta se afla în România într-o tabără de reeducare. Personalul unei astfel de tabere a fost acuzat în urmă cu trei ani de sclavie modernă. 

Un tânăr în vârstă de 17 ani, cu cetățenie germană, este bănuit că a omorât cu un cuțit o femeie de 74 de ani. Procurorii spun că fapta ar fi avut motive legate de rasă.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au anunțat că miercuri, procurorul criminalist a dispus reținerea unui adolescent în vârstă de 17 ani, cetăţean german, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, cu reţinerea circumstanţei agravante a comiterii faptei pentru motive legate de rasă, scrie Mediafax. 

”Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual, rezultă că la data de 12.04.2022, în jurul orei 12:30, inculpatul a omorât o femeie în vârstă de 74 ani, pe considerente de rasă, secţionându-i zona gâtului cu un cuţit, în timp ce se afla în zona garajelor din apropierea străzii Păltiniş din mun. Mediaş, jud. Sibiu”, au anunțat procurorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel