Data actualizării:
Data publicării:

Cine îl împinge pe Ciolacu la prezidențiale? Mecanismul e cunoscut de acum 21 de ani

Autor: Cristian Cîșleanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Află ce precizări a făcut jurnalistul Val Vâlcu despre alegerile pentru funcția de președinte al României.

„E o dezbatere despre nimic, acestea nu sunt teme. Adică care sunt temele pe care ni le propun președinții ”wannabe”? Ce ne propun partidele? Uite, de la armata obligatorie până la politicile agricole, lucrurile astea ar trebui discutate. Cu ce mandat se duc în Parlamentul European cei 33 eurodeputați pe care îi alegem? Da exact, nu așa... să fie bine. Vreau să știu concret, fermierii vor să știe cât le ia taxa, câte pesticide, ce vor susține acolo. Socialiștii europeni vor să taie pesticidele, sunt pe ECO, sunt pe LGBT, hai să vedem cu ce mandat se duc ai noștri la Bruxelles și Strasbourg.

Miza adevărată sau de ce sunt negocieri până vineri? Ce ar urmări? Care e singura funcție clară, limpede? Cea prezidențială, că în rest premieri am văzut, au fost trei sau patru premieri PNL fără ca PNL să fi câștigat alegerile, adică prezidențialele vin pe locul doi, să spunem așa, ori aici, cum aș interpreta eu negocierea, când spune: ”vrem calendarul complet sau măsurile complete”, se referă de fapt la președinte, eventual premier, în sensul ăsta.

Funcția prezidențială și PSD

Ce a vrut să spună Geoană cu: ”de ce vă e frică, nu scăpați”? Eu aș referi-o tot la funcția prezidențială și anume aici la funcția de președinte al PSD că într-un fel sau altul președintele PSD nu va mai fi Marcel Ciolacu după prezidențiale generale. Fie se duce la președenție, câștigă, nu mai poate să fie președinte de partid, fie pierde și e mazilit de ai lui.

Cine îl împinge pe Ciolacu sau cine-i face pârtie, îl atacă și pe Ciucă și pe Geoană cel mai tare? Păi Tudose și cu Grindeanu, că mecanismul e cunoscut de acum 21 de ani când Ion Iliescu insista să se ducă: ”domnule, șeful PSD-ului trebuie să reprezinte partidul la prezidențiale”. În aceeași ecuație, că fie se duce Năstase la Cotroceni și rămâne partidul lui Ion Iliescu, fie pierde și atunci îl rade pe tema asta.

Ciolacu a fost suficient de abil și a respectat dictonul ”ține-ți prietenii aproape, dar dușmanii și mai aproape”. Astfel că în structura de conducere și în Guvern sunt toți, și Grindeanu, Tudose, șef de campanie”, a precizat jurnalistul Val Vâlcu, în direct la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel