Premierul scoțian promite REFERENDUM în câteva luni. „O țară independentă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Premierul scoțian a promis că va stabili înainte de luna mai 2021 termenii și data celui de-al doilea referendum privind independența provinciei britanice, în ciuda refuzului de la Londra.

„Înainte de finalul acestei legislaturi, vom publica un proiect de lege care va defini condițiile și calendarul unui referendum privind independența, precum și întrebarea care va fi pusă poporului la acest referendum”, a anunțat prim-ministrul Nicola Sturgeon, în cadrul unui discurs susținut cu prilejul reluării activității parlamentului scoțian, conform Agerpres.

„Și cu prilejul alegerilor (legislative scoțiene) de anul viitor vom pleda ca Scoția să devină o țară independentă”, a adăugat cea care este și șefa Partidului național scoțian. Cu prilejul unui referendum privind independența din 2014 scoțienii au votat în proporție de 55% pentru rămânerea în Regatul Unit. Nicola Sturgeon consideră că Brexitul a schimbat datele problemei, după ce Scoția a votat masiv în 2016 împotriva ieșirii din Uniunea Europeană, decisă totuși la scară națională și devenită efectivă de la sfârșitul lui ianuarie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel