Premierul Ponta sancționează prefecții cu cartonașe
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor-Ponta
Victor-Ponta

Premierul Victor Ponta nu va ezita să-i demită din funcții pe toți prefecții și subprefecții care vor îndeplini ordine politice, acordându-le direct ”cartonașe roșii”. Anunțul a fost făcut în cadrul primei videoconferinţe organizate, vineri, la Palatul Victoria, chiar de către premier, după ce a transmis prefectului de Constanța  că are „cartonaş galben”.

„Domnule prefect de Constanţa, aţi primit un cartonaş galben de la mine şi vă rog să aveţi grijă să nu-l primiţi şi pe al doilea. Toate acţiunile dumneavoastră se fac conform legii. Nu mă interesează ce vor partidele din judeţul Constanţa. Nici cele de la guvernare, nici cele din opoziţie. Dumneavoastră vă supuneţi legii şi politicii făcute de actualul guvern”, l-a avertizat premierul Ponta pe prefectul interimar Bogdan Huţucă, învestit duminică în funcție.

Fără a preciza care sunt motivele atenționării, premierul Victor Ponta a arătat că avertismentul „este valabil pentru absolut toată lumea” și că vor fi ”situaţii” în care va trece direct la ”cartonaşul roşu, la înlocuirea din funcţie”, informează Mediafax.

"Primul lucru pe care vreau să-l transmit prefecţilor, subprefecţilor şi celorlalţi şefi de structuri deconcentrate, fie că este vorba de cei ai Poliţiei şi Jandarmeriei, se supun legii şi nu primesc ordine de la niciun partid politic, indiferent că a fost la guvernare ori se află în prezent la guvernare. Voi considera orice fel de act influenţat sau solicitat de către o forţă politică ca o încălcare a atribuţiilor dumneavoastră şi nu voi ezita nicio secundă să iau toate măsurile pe care legea mi le pune la dispoziţie. Vor fi situaţii, şi vă rog să le evitaţi pe cât posibil, în care o să trec direct la cartonaşul roşu, la înlocuirea din funcţie”, a insistat Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel