Premierul Poloniei condamnă ferm atacul terorist de la Moscova și avertizează împotriva escaladării conflictului
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Premierul Poloniei, Donald Tusk, a emis o puternică condamnare a "atacului brutal" de la periferia Moscovei, exprimând solidaritatea sa cu victimele și familiile acestora. În contextul incertitudinii cu privire la motivele și implicațiile atacului, Tusk a subliniat importanța unității și solidarității europene în fața terorismului și a violenței.

Premierul polonez Donald Tusk a condamnat ferm "atacul brutal" de vineri seara de la periferia Moscovei, soldat cu cel puțin 133 de morți. El și-a exprimat speranța că această tragedie nu va fi folosită drept pretext pentru o escaladare a violenței, relatează AFP.

Tusk a declarat pe rețelele sociale: "Polonia condamnă cu fermitate acest atac brutal. Suntem în doliu alături de familiile victimelor. Sperăm că această teribilă tragedie nu va fi folosită drept pretext pentru intensificarea violenței și agresiunii."

Deși organizația jihadistă Statul Islamic a revendicat atacul de la Moscova, există indicii că Rusia suspectează o legătură cu Ucraina. Cu toate acestea, oficialii ucraineni au negat orice implicare în atac, potrivit Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că "toți cei patru autori" ai atacului au fost arestați în timp ce se îndreptau spre Ucraina. El a adăugat că aceștia se îndreptau spre Ucraina unde li s-a pregătit o "fereastră" pentru a trece granița. Putin a promis că cei responsabili de acest act terorist vor fi pedepsiți și că nu vor scăpa nepedepsiți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel