Data publicării:
Premierul Ciucă va cere demiteri la Ministerul Energiei în şedinţa coaliţiei - surse
Premierul Nicolae Ciucă ar urma, în şedinţa coaliţiei de miercuri seară, să ceară demiteri în ministerul Energiei, după gafa din ordonanţa de urgenţă pe măsurile din energie.
Concret, sursele România TV anunţă că premierul Nicolae Ciucă ar urma să ceară, la şedinţa coaliţiei, demiterea secretarului general din Ministerul Energiei, dar şi a unui director din cadrul Ministerului. Aceştia doi sunt consideraţi principalii vinovaţi pentru eroarea de redactare a OUG pe măsurile din energie, eroare corectată într-o şedinţă de Guvern miercuri. Doar ministrul Energiei, Virgil Popescu, îi poate demite pe aceştia, mai transmite România TV.
Ce eroare s-a făcut în OUG
Tema şedinţei de Guvern de miercuri a fost "îndreptare eroare materială - neconcordanță între conținutul corpului principal și anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea și completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică și gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum și pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilități persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localități din Munții Apuseni și în Rezervația Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 25 ianuarie 2022", a transmis Biroul de Presă al Guvernului.
Ulterior, s-a aflat şi care a fost eroarea. "Îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus max zece la suta de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la suta, în total 1320 mc", a mai transmis Biroul de Presă.
După noua plafonare/compensare, ADEVĂRATA problemă rămâne: Factura la GAZE
Dumitru Chisăliță, senior consultant Gaz și Energie, președinte al Asociației Energia Inteligentă, a intrat astăzi, în direct, în cadrul dezbaterii despre criza energetică, organizată de DCNews și DCBusiness. Acesta consideră ”primul act normativ (pentru plafonarea și compensarea facturilor la energie și gaze naturale n.r.) a fost unul greșit”. Deși, după cum spune acesta, actul ”a fost prost făcut de la început”, s-a mers cu el mai departe și, mai mult, au urmat ”tot felul de elemente de ascundere a faptului, s-a continuat în minciună”.VEZI MAI MULTE AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News