Premierul Ciucă cere ministerelor reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%: Este o decizie de solidaritate
Premierul Nicolae Ciucă le-a cerut miercuri miniștrilor să se asigure că cheltuielile cu bunuri și servicii vor fi reduse cu 10%.
„Așa cum ne-am asumat în cadrul coaliției am stabilit un nou set de măsuri care să vină atât în sprijinul activității Guvernului, cât mai ales în ceea ce privește continuarea programului Sprijin pentru România și măsurile respective vin practic și impactează pe ceea ce înseamnă programul de guvernare, în sensul în care la fiecare minister va trebui să asigurăm reducerea cheltuielilor la bunuri și servicii cu 10%. Este o decizie de solidaritate în actualele condiții economico-financiare și vă cer fiecăruia să luați măsurile necesare astfel încât să putem să ne încadrăm în acest procent”, a spus Nicolae Ciucă.
Premierul a anunțat că din luna iulie e-factura și radarul mărfurilor vor deveni obligatorii
„Ne-am asumat ca în domeniul colectărilor la buget, prin instituțiile statului, preponderent prin ANAF, să asigurăm continuarea activității astfel încât să avem o colectare cât mai eficientă. Începând cu luna iulie devin obligatorii e-factura și radarul mărfurilor. Am discutat cu ministrul Finanțelor, cu șeful ANAF, ne concentrăm toată atenția pe ceea ce înseamnă evaziune fiscală”, a mai spus premierul.
Citește și...
Proiecte de lege supuse aprobării în ședința de miercuri a Guvernului
Proiectul de lege supus aprobării este cel privind denunţarea Convenţiei privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaţionale de Colaborare Economică, încheiată la Moscova, la 22 octombrie 1963, şi a Protocolului semnat la Moscova, la 18 decembrie 1990, de modificare a Convenţiei privind decontările multilaterale în ruble transferabile şi organizarea Băncii Internaţionale de Cooperare Economică, precum şi a Statutului acestei bănci, potrivit Agerpres.
"Guvernul României va transmite notificarea oficială de denunţare a Convenţiei BICE şi de retragere din acţionariatul băncii. Retragerea din acţionariatul BICE se va face în termen de cel puţin 6 luni de la notificare, conform prevederilor art. IX din Convenţia BICE.
Tot miercuri, Guvernul va adopta şi un proiect de lege pentru denunţarea Acordului interguvernamental privind înfiinţarea Băncii Internaţionale de Investiţii şi a Statutului...citește întreaga știre AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News