Premieră: S-a descoperit originea câmpului magnetic al Soarelui
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
S-a aflat, în sfârșit, originea Soarelui!

Timp de peste un secol, oamenii de știință și-au pus în permanență întrebări despre proveniența câmpului magnetic al Soarelui. O nouă cercetare condusă de matematicianul Geoffrey Vasil de la Universitatea din Edinburgh a dezvăluit răspunsul, potrivit CNN.

Contrar credințelor anterioare, originea câmpului magnetic al Soarelui nu se află în adâncurile sale, ci aproape de suprafață, la o adâncime de doar 32.000 de kilometri. Această descoperire redefinește înțelegerea noastră despre structura și comportamentul astrului solar. Câmpul magnetic al Soarelui este strâns legat de activitatea sa ciclică, de unde și importanța descoperirii pentru studiul petelor solare, erupțiilor și furtunilor solare dar și a condițiilor meteo din spațiu. Vom putea, astfel, să prezicem cu ușurință erupțiile solare care, la o a adică, ar putea avea oricând un impact semnificativ asupra Pământului.

Oamenii de știință au crezut mult timp că acest câmp magnetic al Soarelui este generat în adâncurile sale, pentru ca acum să se descopere că se manifestă în straturile de suprafață. Tot ce se știa înainte despre emisiile de unde magnetice din jurul Soarelui s-a anulat, și asta pentru puterea câmpului este, evident, mai puternică în ultimii ani tocmai din cauza "clocotului" tot mai intens de sub straturile de suprafață. Așa se explică și furtunile solare tot mai frecvente în ultima perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel