Premieră. Prima femeie de culoare, la conducerea unui ziar prestigios
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Educație
Educație
Harvard Crimson, cel mai vechi ziar universitar american, a anunţat pe site-ul său numirea afro-americanei Kristine Guillaume, în vârstă de 20 de ani, în postul de preşedintă a ziarului, relatează luni AFP.

Este vorba de o mică victorie pentru diversitate în mass-media americane: ziarul prestigioasei universităţi americane Harvard va fi condus, pentru prima oară în cei 145 de ani de existenţă, de o tânără de culoare.

Prima femeie de culoare

Kristine Guillaume, aflată în anul trei la istoria şi literatura afro-americană, este "numită în postul de preşedintă în cei 145 de ani" de istorie a ziarului, care numără aproape 320 de colaboratori, notează Harvard Crimson, într-un articol consacrat acestei numiri.

Postul de preşedinte al ziarului universităţii din Boston, cunoscută pentru formarea elitelor americane, a fost adesea o trambulină de lansare spre posturi de putere: au trecut pe la preşedinţia ziarului foşti preşedinţi ca John F. Kennedy, Franklin Roosevelt, sau actualul preşedinte al CNN Jeff Zucker, care a condus ziarul în ultimul său an la Harvard.

În condiţiile în care Universitatea Harvard este atacată pentru discriminare faţă de cursanţii de origine asiatică, noua preşedintă are ca adjunctă o studentă de origine asiatică, Angela Fu.

Femeile sunt o raritate în fruntea ziarelor americane

Potrivit unei anchete realizate de American Society of News Editors, la sfârşitul anului 2017, persoanele provenite dintr-o minoritate etnică (afro-americană, hispanică, asiatică) ocupau doar 13% din posturile de conducere în redacţiile americane în 2016.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel