Premieră în sistemul educațional românesc, ținta lui Tudorel Toader: Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” își înființează propriul liceu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"- Iași
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza"- Iași
Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași  va fi prima universitate cu ofertă educațională completă. 

După ce a pus bazele primului gimnaziu care funcționează pe lângă o instituție de învățământ superior din țară, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași își va completa, anul acesta, ciclul educațional preuniversitar cu înființarea unui liceu. Cu această ultimă măsură, Universitatea Cuza va avea, în premieră națională, un sistem educativ complet, de la învățământul preșcolar la cel post-universitar, o dorință mai veche a comunității academice de la UAIC, susținută insistent de rectorul UAIC, prof. univ. dr Tudorel Toader, potrivit publicației Stirea de Iași.

La acest moment, sunt înscriși 167 de preșcolari și elevi. Se preconizează că în anul școlar 2022-2023, numărul acestora să depășească 300, odată cu înființarea liceului (două clase a IX-a), a dezvoltării procesului educațional în cadrul grădiniței, a școlii primare (prin înființarea a două „clase 0”) și a școlii gimnaziale (două grupe de clasa a VIa), potrivit sursei mai sus citate.

Concurența este una foarte mare la admitere

Pentru cele 40 de locuri ale clasei pregătitoare, în acest an s-au înscris deja peste 120 de candidați, existând, totodată, zeci de solicitări pentru alte grupe sau clase.

Tinerii si-au manifestat interesul de oferta de învățământ liceal a UAIC, care va debuta din toamna acestui an, existând și aici zeci de solicitări, deși înscrierile vor începe abia în luna iulie! 

În anul școlar 2022-2023, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va avea, în premieră națională, învățământ liceal, prin înființarea a două clase a IX-a, cu profil real și uman, pregătindu-se, totodată, și structura unui învățământ vocațional.

Dorința conducerii UAIC este aceea de a dezvolta un liceu modern, care să pregătească viitorii educatori și învățători din școlile ieșene. La acest proiect vor participa zeci de cadre didactice cu cariere prodigioase, care au descoperit, la UAIC, instrumentele necesare dezvoltării unor proiecte de înaltă calitate.

Absolvenții primelor promoții ale Școlii „Junior” sunt astăzi studenți la Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel