Data actualizării:
Data publicării:

Prelungirea STĂRII de URGENȚĂ. Raed Arafat: "Este OBLIGATORIE!" Până când?

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul Sănătății, a vorbit despre prelungirea stării de urgență în România, în contextul pandemiei de COVID-19. 

Întrebat dacă funcționează măsurile de izolare luate până în prezent, secretarul de stat în Ministerul Sănătății a răspuns, în direct la Digi 24: "Au funcționat și vor funcționa dacă în continuare vom respecta recomandările care s-au dat, pentru că toate măsurile depind foarte mult de un actor principal, adică populația. Și pe partea sistemului sanitar, a situațiilor de urgență se iau măsuri, dar acestea nu sunt suficiente dacă recomandările noastre nu sunt respectate".

În ceea ce privește prelungirea stării de urgență în România, după data de 15 mai, secretatul de stat în Ministrul Sănătății a răspuns:

"După 15 mai rămâne să vedem, dar acum, în aprilie, prima prelungire, este obligatorie. Măsurile trebuie menținute, trebuie prelungite încă o perioadă, nu este normal ca acum să întrerupem și să revenim la o stare de normalitate. Faptul că vii și întrerupi starea de urgență acum, transmite un mesaj populației că lucrurile merg în spre bine și gata, relaxăm totul. Nu este cazul! Din 15 mai, mai vedem cum evoluează situația".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel