Urmărește emisiunea live
Pregătește-te pentru ploile de toamnă. Cum se curăță o umbrelă veche ca să arate ca nouă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Pregătește-te pentru ploile de toamnă. Cum se curăță o umbrelă veche ca să arate ca nouă. Sursa - pixabay.com
Pregătește-te pentru ploile de toamnă. Cum se curăță o umbrelă veche ca să arate ca nouă. Sursa - pixabay.com
Umbrelele pot și trebuie să fie spălate. Desigur, nu în mașina de spălat, ci manual într-un lighean .  

Este simplu să curăți o umbrelă. Puneți 5-7 litri de apă caldă într-un lighean. Dizolvați 2 linguri de detergent sau săpun lichid. Puneți umbrela întredeschisă în lighean, timp de 15 minute, apoi frecați-o ușor cu o cârpă moale.

La final clătiți-o bine cu apă curată. Pentru asta, deschideți umbrela și puneți-o în cadă. Apoi spălați-o cu dușul în interior și în exterior. Scuturați apa de pe umbrelă și lăsați-o să se usuce. Acordați o atenție deosebită interiorului umbrelei. În zonele în care acele sunt atașate de material, se acumulează praful și murdăria. În plus, pot apărea și pete de rugină.

Cum să îndepărtezi cuticulele inflamate și să ai mâinile moi și frumoase: cu aceste 2 uleiuri rezultatul va fi excepțional

Pentru a îndepărta rugina și alte pete încăpățânate, adăugați o lingură de amoniac în 150 ml de apă. Apoi luați o dischetă de bumbac, înmuiați-o în apa cu amoniac și ștergeți petele de rugină de pe umbrelă. 

De asemenea, puteți folosi un șervețel, înmuiat în alcool. Ștergeți cu el petele de rugină de pe țesătură.

O altă soluție este să folosiți suc de lămâie. Stoarceți o jumătate de lămâie în care veți înmuia o cârpă, cu care veți șterge zonele murdare.


Unele gospodine pun spuma de ras în mașina de spălat. Nu-ți poți imagina de ce apelează la acest truc

În continuare, ar trebui să luați un fier de călcat cu abur sau un aparat de curățat cu abur și să direcționați jetul de aer spre pânza umbrelei. Rugina va începe să se dezlipească. Spălați umbrela cu o perie, apoi clătiți-o cu apă curată.

Pentru a elimina rugina de pe spițele umbrelei, aveți nevoie de suc de lămâie. O jumătate de lămâie este suficientă. Umeziți buretele cu suc de lămâie și ștergeți spițele. Așteptați 10 minute, după care rugina poate fi îndepărtată ușor cu o cârpă umedă. Clătiți piesele metalice cu apă curată și ungeți-le cu ulei astfel încât mecanismul să nu se blocheze.

Îndepărtează ușor petele de sos și de cafea de pe fețele de masă și prosoape: iată o metodă ideală

Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu detergent de vase. Aplicați câteva picături pe țesătura umbrelei, apoi  frecați cu o perie.  După curățare, umbrela trebuie clătită cu apă curată și lăsată să se usuce. 

Petele de mucegai pot fi îndepărtate cu oțet. Amestecați în părți egale apă caldă și oțet. Înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți petele de mucegai.  Apoi clătiți bine umbrela.

De la utilizarea frecventă, mânerul umbrelei se acoperă cu un strat de murdărie. Folosiți bicarbonat de sodiu. Frecați-l bine mânerul, apoi clătiți cu apă caldă.

Vezi și:

Curăță bijuteriile rapid și ușor: nu ai nevoie de apă sau de produse chimice

Femeile folosesc zeci de produse pentru a restabili strălucirea bijuteriilor. Unele folosesc apă și săpun, altele - apă cu zahăr sau un amestec din peroxid de hidrogen și amoniac.

Cu toate acestea, gospodinele cu experiență știu să economisească timp, efort și bani atunci când își curăță bijuteriile. 

Se pare că nu sunt necesare produs scumpe pentru a curăța bijuteriile din aur. În plus, nici măcar nu au nevoie de apă.

Plasați aceste plante în toată casa și veți scăpa de mucegai și umezeală 

Pentru această procedură ele folosesc un truc interesant. Care este trucul?

Trebuie să luați două obiecte: un ruj și o foaie obișnuită de hârtie A4. Aplicați o cantitate mică de ruj pe hârtie. Următorul pas este să frecați bijuteriile cu grijă de hârtia desenată cu ruj.  

Puteți îndepărta, apoi, rujul de pe suprafața bijuteriilor cu o cârpă umedă. Bijuteriile din aur vor deveni rapid strălucitoare. 

Trucul cu rujul funcționează doar dacă bijuteriile sunt din aur. Curățarea articolelor de argint cu un rujul nu are niciun efect În plus, nu ar trebui să existe pietre pe bijuterii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel