Prefectul de Vrancea, reacție în cazul pacientei plimbate mai multe ore pe la două spitale
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Nicușor Halici, prefectul PSD al județului Vrancea, a avut o reacție dură în cazul femeii de 64 de ani care a fost plimbată mai multe ore pe la două spitale din județ.

„Am luat act de situația relatată în mass-media vizavi de femeia care a fost pusă pe drumuri între cele două unități spitalicești - Spitalul Municipal Adjud și Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani. Fapt pentru care am solicitat Direcției de Sănătate Publică Vrancea un control atât la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” Focșani, cât și la Spitalul Municipal Adjud, iar în funcție de concluziile verificărilor voi decide dacă voi solicita ministrului Sănătății dispunerea unui control extins la cele două unități care au fost implicate în acest nefericit și nedorit eveniment”,  a menționat pe Facebook  prefectul de Vrancea, Nicușor Halici.

Reacția prefectului vine după ce  o femeie de 64 de ani a fost plimbată aproape 10 ore între Spitalul Județean Focșani și Spitalul Municipal Adjud pentru că testele COVID rapide au avut rezultate diferite.

Pacienta a fost internată în cursul lunii aprilie în Spitalul Județean Focșani, unde pe 2 mai a fost externată cu un test negativ COVID și cu recomandare de tratament la domiciliu și recuperare la Spitalul din Adjud. Fiul său a solicitat o ambulanță pentru a ajunge la tratamentul de recuperare la Spitalul Municipal Adjud, unde avea programare. Acolo i s-a făcut testare pentru COVID, iar rezultatul a fost pozitiv.

A fost retrimisă cu ambulanța la Spitalul Județean din Focșani, unde testarea pentru COVID a avut rezultat negativ. A ajuns din nou la Adjud, unde rezultatul testării a ieșit, iarăși, pozitiv și a fost retrimisă la Spitalul de la Focșani. Aici, femeia a fost internată într-o rezervă la Boli Infecțioase unde i s-a făcut un test PCR COVID.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de la Focșani a declarat pentru Știrile TVR că i s-ar fi putut face un test PCR și la Adjud, chiar dacă nu este un spital care tratează bolnavii de COVID.

Ambele spitale se prevalează de protocolul care prevede că bolnavul depistat pozitiv COVID trebuie retrimis la spitalul de unde a venit, potrivit stirile.tvr.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel