Predoiu: Localele și anticipatele, în date diferite
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 18 feb 2020, 15:23
WhatsApp
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Catalin Predoiu FOTO AGERPRES
Ministrul Justiţei Cătălin Predoiu a vorbit, în cadrul audierilor din Parlament, despre organizarea alegerilor anticipate parlamentare.

Ministrul Justiției Cătălin Predoiu a declarat, în cadrul audierilor din comisiile reunite ale Parlamentului, că alegerile locale şi cele anticipate vor avea loc la date diferite.

"Votarea va avea loc la date diferite. Argumentul că sunt multe buletine de vot îngrămădite în aceeaşi zi în braţele bietului alegător care el nu ştie oricum cu cine votează", a spus Predoiu, potrivit Mediafax.

Ministrul Justiției a făcut această precizare după ce deputatul UDMR Marton Arpad a afirmat, în cadrul audierilor, că OUG pentru anticipate prevede desfăşurarea alegerilor locale în aceeaşi zi cu cele anticipate. Ordonanţa de urgenţă care reglementează organizarea alegerilor anticipate pentru Camera Deputaţilor şi Senat a fost adoptată în 3 ianuarie, fără avizele Consiliului Legislativ.

OUG alegeri anticipate

Principalele prevederi din OUG sunt: trei zile de vot în Diaspora, dublarea numărului de parlamentari de diaspora. De asemenea, în cazul alegerilor parlamentare anticipate, data desfășurării acestora se stabilește cu cel puțin 50 de zile înaintea votării față de 90 de zile în prezent, deci se pot organiza anticipate cu 40 de zile mai repede decât in prezent.

Ordonanţa de urgenţă pentru alegerile anticipate a fost publicată, vineri, în Monitorul Oficial, după ce mai întai a ajuns la Senat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?