Predoiu, despre legile securității: Nu am nicio informație oficială care să-mi permită să mă pronunț
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Cătălin Predoiu / Foto: gov.ro
Cătălin Predoiu / Foto: gov.ro
Ministerul Justiției nu a fost sesizat oficial cu privire la avizarea vreunui act normativ în domeniul securității naționale, a precizat ministrul Cătălin Predoiu.

„Ministerul Justiției nu a fost sesizat oficial cu privire la avizarea vreunui act normativ din această zonă (a securității naționale - n.r.) și nu are în competență, în portofoliu inițierea unui act normativ în această zonă. Nu avem inițiativă legislativă decât în legătură cu domeniul Justiției. Nu avem nicio informație oficială care să-mi permită să mă pronunț o poziție în legătură cu aceste proiecte de lege”, a spus ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

De asemenea, a precizat că, în momentul în care legile securității naționale vor ajunge la Ministerul Justiției, vor fi analizate și avizate.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, lider PSD, spunea pe 7 iunie că proiectele legilor securității naționale nu au fost discutate în coaliția de guvernare. Întrebat cine le-a redactat, el a răspuns: „Presupun că fiecare instituție în parte, urmând apoi să intre la avizare”.

Citește și / Ciucă cere Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețurile la carburanți

În altă ordine de idei, premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”.

„Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de Covid, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de acfaceri. Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, înainte de începerea ședinței de Guvern.

A cerut Mininsterului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețul la carburanți.

„Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”, a spus Nicolae Ciucă.

 

Guvernul aprobă achiziționarea a 32 de avioane F16

Guvernul Ciucă aprobă, în ședința de joi, proiectul de lege pentru achiziționarea a 32 de avioane F16 din Norvegia.

„Este nevoie ca, în actualul context, să continuăm să acordăm atenția cuvenită întăririi capacității de apărare și de răspuns a armatei noastre”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

„Vom aproba legea propusă de MApN privind achiziția a 32 de avioane F16 de la guvernul norvegian”, a precizat Nicolae Ciucă.

De asemenea, a mai spus că cele 32 de aparate de luptă sunt în stare operațională. „Este nevoie ca în actualul context să continuăm să acordăm atenția cuvenită întăririi capacității de apărare și de răspuns a armatei noastre. Cred că e important de subliniat că dincolo de achiziția acestor aparate se dezvoltă și capacitatea noastră noastră în domeniul industriei de apărare, pentru că facilitățile de mentenanță și modernizare se vor dezvolta și consolida în România”, a conchis premierul Nicolae Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel