Predicția lui Mirel Palada privind cazul ANI și Clotilde Armand / video
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Mirel Palada este de părere că primarul Clotilde Armand va scăpa basma curată și în dosarul ANI.

Sociologul a zis că dovadă că nu se va întâmpla nici cu dosarul ANI este faptul că nu s-a întâmplat nimic cu sacii de voturi pentru Primăria Sectorului 1.

„Nu mai am încredere absolut deloc în onorabilitatea instanțelor românești care au dovedit, de multe ori, că sunt niște cozi de popor în jocul politic. Să nu uităm de felul în care trenează, de câțiva ani, subiectul cu sacii de voturi de la Sectorul 1. Este strigător la cer ce se întâmplă”, a zis Mirel Palada la DC News.

Vezi mai multe aici:

VEZI ȘI: Toni Greblă a sesizat Tribunalul Bucureşti pentru anularea celor cinci dispoziţii prin care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect, majorându-şi indemnizaţia lunară cu până la 30%

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, a sesizat Tribunalul Bucureşti pentru anularea celor cinci dispoziţii prin care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a desemnat în funcţia de manager de proiect, majorându-şi indemnizaţia lunară cu până la 30%.

Potrivit site-ului Prefecturii Municipiului Bucureşti, sesizarea s-a efectuat ca urmare a exercitării controlului de legalitate, având în vedere şi raportul emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Efectele celor cinci dispoziţii sunt suspendate până la soluţionarea definitivă a cauzei, a menţionat Prefectura.

ANI a stabilit că primarul Sectorului 1 s-a aflat în conflict de interese şi incompatibilitate, fiind sesizat şi Parchetul General în legătură cu săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Potrivit ANI, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie", finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederi din Legea nr. 161/2003.

Primarul Armand declara, pe 8 noiembrie, că a pus la dispoziţia ANI documentele solicitate şi punctul său de vedere. În opinia sa, demersul ANI ar fi legat de faptul că ea "a deranjat" mulţi politicieni "conectaţi" de zeci de ani la banii autorităţii locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel