Prea mult timp petrecut în faţa televizorului creşte riscul apariţiei depresiei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Din punct de vedere social, intelectual şi al sănătăţii privitul la televizor mai multe ore pe zi, nu este cea mai bună alegere de petrecere a timpului liber. Există o relaţie de tipul cauză-efect între obezitate şi privitul la televizor de către adolescenţi. În plus, studiile nord-americane au demnonstrat că petrecerea timpului liber în faţa televizorului duce la apariţia depresiei la femeile de peste 63 de ani.

Autor: Anca Murgoci

Conform unui studiu realizat de Şcoala de Sănătate Publică din Harvard, femeile de peste 63 de ani care sunt sedentare au o mai mare predispunere la depresie.  Potrivit www.20minutos.es, cercetătorii au demonstrat că  femeile care dedicau aproximativ 90 de minute pe zi exerciţiilor fizice îşi reduceau şansele de a suferi o depresie faţă de cele care petreceau prea mult timp în faţa televizorului.

Studiile au demonstrat că exerciţiile fizice cresc stima de sine. De asemenea, sportul creşte cantitatea de endorfine din sînge, acele molecule ale fericirii. Astfel, femeile care petrec multe ore în faţa micului ecran sunt sedentare, ceea ce împiedică eliberarea de endorfine. Potrivit medicului Michel Lucas, coordonatorul cercetării, lipsa realizării unui sport, în combinaţie cu sedentarismul (privitul la televizor), creşte riscul apariţiei unei depresii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel