Pre-campanie electorală prin bețe în roate: PDL taie din autostrada suspendată a lui Oprescu și din fondurile pentru refacerea centrului istoric al Bucureștiului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
oprescu pod
oprescu pod

Consilierii generali au redus cu 66% bugetul alocat de Oprescu în 2011 pentru autostrada suspendată. Au rămas fără bani și Strategia de Dezvoltare Urbană Integrată a Municipiului București, amenajarea zonei Piața Universității și refacerea Centrului Istoric. Bugetul pentru rezolvarea problemei câinilor vagabonzi a fost redus cu 75%.

Potrivit hotărârii de buget votată luni de CGMB, Capitala va avea în acest an venituri de 4,7 miliarde lei și cheltuieli de 5,26 miliarde lei, informează b365.realitatea.net. Primarul general a anunțat că va ataca în instanță bugetul votat de consilierii generali. Consilierii generali au votat bugetul Capitalei pe 2011 cu amendamentele propuse de PDL. Potrivit acestor amendamente au fost reduse bugetele pentru o serie de lucrări de investiții în favoarea subvenționării RADET și RATB. Și proiectul de suflet al primarului general Sorin Oprescu, autostrada suspendată, a avut de suferit în urma modificărilor făcute de consilierii PDL. Astfel, bugetul pentru obiectivul de investiții “Închidere inel median de circulație în zona de nord a Capitalei/autostrada urbană PUZ și studii de fezabilitate” a fost redus de la 5.976.000 lei la 1.976.000 lei.

De asemenea, proiectul Străpungere Buzești-Berzei-Uranus a pierdut prin noul amendament 35 de milioane de lei, din cei 45 de milioane rămânând după votul consilierilor doar 10 milioane alocate pentru acest an. Lucrările la Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – Autostrada București-Pitești vor fi practic blocate în acest an. Astfel, în urma amendamentului PDL, din cei 28 milioane de lei prevăzuți în proiectul de buget al primarului general, au rămas 0 lei.

În schimb, a crescut bugetul alocat pentru proiectul Prelungirea Ghencea-Domnești de la 100.000 de lei la 25 de milioane lei în documentul final votat de consilieri. De o creștere a bugetului a beneficiat și lucrarea Străpungerea str. Brașov până la șoseaua Alexandriei cu pasaj rutier la intersecția str. Brașov-Bd. Ghencea. Astfel, de la 10.000 de lei prevăzuți în proiectul propus de Sorin Oprescu, bugetul pentru această lucrare în 2011 a ajuns la 5.010.000 lei, în urma amendamentului PDL.

Au tăiat și bugetul pentru Stadionul Lia Manoliu

Cea mai mare reducere de buget a fost făcută la Stadionul Lia Manoliu. Mai exact, 235 de milioane de lei din cei 382 milioane, prevăzuți în proiectul propus de Sorin Oprescu au fost tăiați. Elena Udrea a declarat marți că stadionul va terminat în aprilie-mai 2011 cu bani de la Guvern.

Fără niciun leu în 2011 a rămas proiectul privind consultanța și studiile pentru “Arena Bucureștilor”, dar și cel privind studiile de fezabilitate pentru săli de sport.

Proiectul de refacere a zonei istorice a rămas fără 90% din buget

Proiectul de buget aprobat luni de consilierii generali prevede reducerea bugetului pentru refacerea zonei istorice de la 22 milioane lei la 2 milioane lei. De asemenea, bugetul pentru achiziția de imobile, estimat de Sorin Oprescu pentru 2011 la 40 milioane de lei, a fost tăiat în totalitate. Cu 0 lei “alocați” pentru 2011 au rămas și proiectele privind Auditul Dezvoltării Urbane în București 1990-2000, Strategia de Dezvoltarea Urbană Integrată a Municipiului București, dar și amenajarea zonei Piața Universității.

Bugetul Capitalei pe 2011 a fost votat luni cu 36 de voturi pentru, unul împotrivă și o abținere. Primarul general a anunțat imediat după adoptarea bugetul că va ataca în instanță varianta votată de consilierii generali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel