Data actualizării:
Data publicării:

Prăpăd în România din cauza Codului Roşu de viscol puternic. Lista drumurilor închise în Brăila, Tulcea, Constanța, Călărași și Vaslui. UPDATE: Lista trenurilor anulate

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp

Mai multe drumuri din Brăila, Tulcea, Constanța și Călărași au fost închise circulației din cauza vremii.  

UPDATE 14:

Autorităţile din judeţul Vaslui au decis, duminică, închiderea temporară a circulaţiei pe patru tronsoane de drumuri naţionale, din cauza ninsorii abundente, a viscolului puternic şi a vizibilităţii reduse, transmite Agerpres.

"Având în vedere intensitatea viscolului, vizibilitatea redusă şi evenimentele rutiere, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-a luat decizia restricţionării totale a traficului rutier pe DN 24 - tronsonul Crasna - Bârlad, DN 24B - tronsonul Huşi - Albiţa, DN 11A - Bârlad - Iveşti şi DN 26 - Murgeni - Galaţi", a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Oana Şopu.

UPDATE 13:

Trenurile IR 1572, IR 1575 şi IR 1574 Galaţi - Bucureşti Nord şi retur au fost anulate, întrucât circulaţia între staţiile Galaţi şi Fileşti este întreruptă din cauza firului de contact rupt şi a copacilor căzuţi în gabarit, informează duminică CFR Călători.

UPDATE 12:

DN 26, Murgeni - Blăgeşti, judeţul Vaslui, a fost închis temporar circulaţiei, între km 81 şi 94, din cauza viscolului şi a vizibilităţii reduse, informează Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pe pagina de Facebook.

Totodată, traficul rutier a fost blocat temporar pe DN 24, Sârbi, judeţul Vaslui, în urma răsturnării unui autocar.

UPDATE 11:

Traficul feroviar a fost oprit temporar pe distanţa Eforie Sud - Costineşti, pentru a facilita accesul personalului de intervenţie cu drezina pantograf, intervenţie necesară pentru tăierea şi îndepărtarea unui copac doborât de vânt şi căzut pe linia de cale ferată, informează duminică purtătorul de cuvânt CFR SA, Oana Brânzan, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, trenul R 8386, care circulă pe relaţia Mangalia - Constanţa, este oprit, până la finalizarea operaţiunilor, în Costineşti.

Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii dificile, ninsoare şi vânt puternic cu rafale de 95 km/h - 100 km/h, pe raza judeţelor din sud - estul ţării. Astfel, pe raza SRCF Constanţa, din cauza ninsorii viscolite şi a rafalelor puternice de vânt, nu funcţionează reţeaua naţională de alimentarea cu energie, iar pentru asigurarea energiei electrice 10 staţii CF funcţionează pe grup electrogen, a anunţat CFR SA.

De asemenea, pentru repunerea sub tensiune a liniei de contact se intervine la această ora cu Drezine Pantograf pe 3 intervale CF, astfel: Ovidiu - Dunărea (pe firul II), Feteşti - Ramificaţie Borcea (pe firul I) şi Jegălia- Bărăganu. Un singur tren de călători, R 8340 Călăraşi Sud - Constanţa, staţionează temporar la această oră, pentru remedierea deranjamentului între Jegalia şi Bărăganu.

Tot pe raza SRCF Constanţa, din cauza vântului puternic, nu funcţionează sistemul de semnalizare - acustic, vizual şi barierele automate - de la şapte treceri la nivel cu calea ferată, situate pe intervalele Ciulniţa - Perişoru, Valu lui Traian, Bărăganu - Jegălia, Bărăganu - Feteşti, Jegalia - Perişoru. Până la remedierea deranjamentelor, toţi participanţi la traficul rutier vor respecta, conform prevederilor legale, semnalizarea indicatorului rutier " Crucea Sfântului Andrei", iar mecanicii de locomotivă vor circula în apropierea trecerilor la nivel cu viteză redusă, de 20 km/h.

UPDATE 10:

Circulaţia feroviară a fost închisă pe raza SRCF Galaţi, între staţiile Fileşti şi Galaţi, din cauza copacilor rupţi de viscol şi căzuţi pe liniile de cale ferată, informează Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, transmite Agerpres.

"Se va interveni cu drezina pantograf şi cu personal feroviar pentru tăierea şi îndepărtarea arborilor.", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, trenul R 7569 este oprit temporar, pe perioada intervenţiilor, în linie curentă. 

UPDATE 9:

Două drumuri naţionale din judeţ, DN 23 B şi DN 2L, au fost închise, duminică dimineaţa, din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului şi în mai multe zone au fost instituite filtre rutiere, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

"Ninsoarea abundentă şi viscolul influenţează negativ desfăşurarea traficului rutier. În judeţul Vrancea au fost instituite filtre rutiere în municipiul Adjud, pe DN 2 - E85, la ieşire din municipiul Focşani, intersecţia DN2 - E85 cu DN 23, în localitatea Năneşti la limita cu judeţul Galaţi. În cadrul acestor filtre, poliţiştii rutieri informează conducătorii auto despre faptul că în judeţele Buzău şi Brăila circulaţia rutieră a fost oprită din cauza ninsorii şi a viscolului. De asemenea, circulaţia pe DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti a fost închisă de la ora 09,00, iar începând cu ora 10,35 traficul rutier pe DN 2L, Tişiţa - -Panciu, a fost închis", a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit sursei citate, circulaţia pe DN2 - E85 la limita judeţului Vrancea către judeţul Buzău a fost redeschisă pentru autovehiculele sub 3.5 tone.

UPDATE 8:

Drumul către Cota 1400 din Sinaia a fost închis, duminică, din cauza vremii, anunţă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, transmite Agerpres.

"Începând cu ora 9.00, DC 134 - Drumul către Cota 1.400 a fost închis circulaţiei din cauza condiţiilor meteo", arată sursa citată.

De asemenea, pe Drumul Naţional 1, sensul de mers Braşov către Bucureşti, zona Izvorul Rece, s-a prăbuşit un brad, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. La acest moment se acţionează în vederea eliberării părţii carosabile.

T
raficul rutier este dirijat de poliţiştii rutieri prezenţi la faţa locului.

UPDATE 7:

Patru trenuri cu 260 de călători în total sunt oprite în gări pe raza judeţului Brăila, care se află sub Cod Roşu de vânt şi viscol până la ora 16,00, iar un TIR este blocat la ieşirea din Bărăganu spre localitatea Iazu din judeţul Ialomiţa, informează ISU Brăila.

"Trenuri blocate: Făurei - Deduleşti (130 călători), Plopu (3 călători), Lacu Sărat - Traian Sat (7 călători) şi Făurei Brăila (120 călători). A fost oprită circulaţia trenurilor în gări. Un camion (TIR) este blocat la ieşire din Bărăganul spre Iazu, judeţul Ialomiţa", precizează ISU Brăila.

UPDATE 6:

Patru drumuri naţionale şi un sector al autostrăzii A 2 au fost închise, duminică, pe raza judeţului Ialomiţa, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Conform sursei citate, sunt închise: DN 3B Făcăeni-Chirana; DN 21 Slobozia-Brăila; DJ 212 Ţăndărei-Feteşti; DN2C Buzău-Griviţa -Slobozia.

De asemenea, autorităţile au decis închiderea A2 Feteşti-Lehliu.

UPDATE 5:

Toate drumurile naţionale din judeţul Constanţa au fost închise traficului rutier, duminică, din cauza ninsorii şi a viscolului, a anunţat Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", transmite Agerpres.

Măsura a fost luată după ce, cu circa o oră înainte, a fost oprită circulaţia autovehiculelor pe toate drumurile judeţene din Constanţa.

UPDATE 4:

Autostrada A2, închisă pe o porțiune de peste 30 de kilometri, din cauza ninsorii și vizibilității reduse 

UPDATE 3:

Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR, a avut o intervenție, în direct la Antena 3 CNN, în care a vorbit despre situația de pe șoselele din țară.

"Din cauza viscolului care a produs o vizibilitate redusă, circulația nu se mai poate desfășura în siguranță pe cel puțin zece sectoare de drum. Ca atare, am luat decizia închiderii acestor sectoare de drum, prin revenirea după ce va trece fenomenul meteorologic. 

Trebuie să vă spun că inclusiv la Buzău, unde avem acest fenomen, acest viscol care reduce vizibilitatea, utilajele nu mai văd drumul. Avem două utilaje care efectiv au fost la un pas să intre în șanț. În buzău, am închis o parte din drumuri. De asemenea, am închis în Constanța, în Tulcea și în Brăila. (...)

Fenomenul este de natură să pună în pericol viața celor care circulă, tocmai de aceea îi rugăm să nu tranziteze acele zone. Să se stocheze în zone sigure până va trece acest fenomen.

Am apelat și la ajutorul poliției pentru cei care sunt acum pe drum și să îi ducă în zone sigure, însemnând parcări, benzinării, astfel încât, imediat cum se încheie acest episod de viscol, să putem interveni să deszăpezim drum și după care oamenii să-și reia în siguranță drumul. Nu avem persoane blocate. Cei care sunt în trafic fie au fost redirecționați spre zone sigure, fie sunt însoțiți de poliție și de utilaje spre zone sigure", a precizat Alin Șerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR.

UPDATE 2:

Un număr de 21 trenuri sunt anulate, duminică, din cauza avertizărilor meteorologice şi al restricţiilor de circulaţie aplicate de CFR SA la nivelul sucursalei feroviare Constanţa, a anunţat CFR Călători.

Potrivit CFR Călători, este suspendată circulaţia următoarelor trenuri în data de 26.11.2023: IR 1580, IR 1882, IR 1586, IR 1682 în relaţia Constanţa - Bucureşti Nord; IR 1583, IR 1881, IR 1885, IC 581 în relaţia Bucureşti Nord - Constanţa; R 8004/8007 în relaţia Feteşti - Bucureşti Obor şi retur; R 8122 Slobozia Veche - Bucureşti Nord se anulează pe distanţa Slobozia Veche - Urziceni; R 8153 Urziceni - Slobozia Veche; R 8154 Slobozia Veche - Urziceni; R 8201/8205 Buzău - Feteşti - Constanţa; R 8208/8204 Constanţa - Feteşti - Buzău; R 8206/8202 Constanţa - Feteşti - Buzău; R 8203/8207 Buzău - Feteşti - Constanţa.

UPDATE 1:

Circulaţia rutieră va fi închisă începând cu ora 9:00, pe DN 24 D, la limita cu judeţul Vaslui, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău.

"Se închide circulaţia rutieră pe DN 24 D în judeţul Galaţi. Din cauza cantităţii mari de zăpadă şi a viscolului puternic, s-a decis începând cu ora 9:00 închiderea circulaţiei rutiere pe DN 24 D, sectorul cuprins între intersecţia cu DN 26 - limita cu judeţul Vaslui", se arată în infirmarea DRDP Buzău.

Știrea inițială:

Circulaţia rutieră pe podul suspendat peste Dunăre este închisă duminică, între orele 07:00-14:00, din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, judeţul Brăila aflându-se sub Cod roşu de vreme severă, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Buzău, potrivit Agerpres.

"Având în vedere avertizarea cod roşu emisă de ANM, din cauza vântului puternic şi a precipitaţiilor abundente, s-a luat decizia ca circulaţia rutieră pe podul suspendat de la Brăila să se închidă în intervalul orar 7,00-14,00, cu posibilitatea prelungirii, dacă situaţia o impune", se arată în infirmarea DRDP Buzău.

De asemenea s-a luat decizia ca toate drumurile naţionale din judeţul Brăila, cu excepţia celui spre Galaţi, să fie închise circulaţiei preventiv pe perioada codului roşu.

ANM a emis o avertizare Cod roşu de viscol puternic cu rafale ale vântului de peste 95 - 100 km/h, ninsoare abundentă, zăpadă viscolită, vizibilitate redusă spre zero. Localităţile din judeţul Brăila vizate de această avertizare sunt: Ianca, Însurăţei, Şuţeşti, Ulmu, Movila Miresii, Dudeşti, Măxineni, Victoria, Traian, Cireşu, Mircea Vodă, Bărăganul, Zăvoaia, Galbenu, Jirlău, Salcia Tudor, Ciocile, Bordei Verde, Roşiori, Surdila-Găiseanca, Vişani, Gradiştea, Râmnicelu, Gemenele, Surdila-Greci, Scorţaru Nou, Racoviţă, Făurei.

Drumuri închise în Constanța

Totodată, mai multe autovehicule au rămas înzăpezite pe şoselele din judeţul Constanţa, 17 copaci s-au prăbuşit, iar acoperişurile a două case au fost smulse de vijelie, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele ore, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea, în urma unei centralizări făcute duminică, la ora 6:00.

Din cauza ninsorii şi a vizibilităţii reduse, zăpada fiind viscolită, sunt închise circulaţiei rutiere trei drumuri naţionale: DN 22A Hârşova - Saraiu; DN 2A Mihail Kogălniceanu - Hârşova şi DN 22 Lumina - Tulcea.

De asemenea, toate drumurile judeţene din Constanţa au fost închise, începând cu ora 6:30, a anunţat societatea Drumuri Judeţene Constanţa.

Au fost mobilizaţi peste 60 de drumari care intervin cu circa 30 de utilaje. Conform ISU, pompierii au executat, până la ora 6:00, peste 30 de misiuni: 17 copaci degajaţi, două autoturisme avariate, două acoperişuri smulse, două microbuze înzăpezite, o cisternă înzăpezită, şapte autoturisme înzăpezite, alte situaţii.

În această dimineaţă, dispeceratul ISU "Dobrogea" al judeţului Constanţa a înregistrat peste 50 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112, cetăţenii semnalând diverse situaţii de urgenţă. Peste o sută de pompieri se află pe teren, cu 20 de mijloace tehnice, pentru înlăturarea efectelor negative produse de furtună, fiind susţinuţi de echipaje ale altor autorităţi.

Drumuri închise în Tulcea

Circulaţia autovehiculelor pe şase sectoare de drumuri naţionale şi judeţene din Tulcea este suspendată duminică dimineaţa, din cauza viscolului, a zăpezii depuse pe carosabil şi a gradului redus de vizibilitate, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta.

Cele şase sectoare de drumuri sunt Ciucurova-Topolog-limită cu judeţul Constanţa de pe DN 22A, Horia-Popasul Cerbului de pe DN 22D, Ciucurova-2 Cantoane, DN 22D, Baia-limită cu judeţul Constanţa, DN 22, Măcin-Cerna-Horia, DN 22D, respectiv Tulcea-Agighiol, DJ 222.

"Pe sectoarele de drum se intervine cu utilaje, însă din cauza viscolului vizibilitatea în acea zonă este zero. Până la ora 10,00, judeţul Tulcea se află sub o atenţionare cod roşu de vânt. Se vor înregistra intensificări ale vântului care vor depăşi 100 de kilometri pe oră", a precizat ISU Delta Tulcea.

Drumuri închise în Călărași

În plus, circulaţia autovehiculelor pe patru sectoare de drumuri naţionale din judeţul Călăraşi a fost închisă temporar duminică dimineaţa, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a anunţat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

Cele patru sectoare de drumuri naţionale sunt Călăraşi-Feteşti, Călăraşi-limita cu judeţul Ialomiţa, Călăraşi-Mănăstirea şi Călăraşi-Lehliu Gară.

"În judeţ se circulă în condiţii de iarnă, sfătuim ferm şoferii să circule cu multă atenţie, adoptând constant o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, să nu efectueze depăşiri periculoase sau manevre riscante, să respecte restricţiile impuse şi indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren", se arată în comunicatul IPJ Călăraşi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel