Ingrediente
4 ouă medii
200 gr zahăr
120 ml ulei
180 ml lapte
240 gr făină albă
1 priză sare
3/4 plic praf de copt
350 gr fructe la alegere (coacăze, zmeură, vişine, afine, mure, caise, prune)
1 linguriţă cu vârf amidon (opţional)
Cum se prepară prăjitura cu fructe
Dacă e cazul, fructele se curăţă de sâmburi (vişine, caise). Restul doar se spală şi apoi se pun într-o sită. Gustaţi fructele şi dacă sunt acrişoare, adăugaţi zahăr. Se lasă fructele la scurs până aveţi nevoie de ele, potrivit e-retete.ro. Se separă ouăle. Cerneţi făina cu praful de copt şi sarea. Se freacă gălbenuşurile cu 100 gr de zahăr, cu mixerul, până se obţine o cremă galben-pal pufoasă şi în care se simte doar puţin zahărul (cca 3 minute). În timp ce mixaţi adăugaţi uleiul în fir subţire. Adăugaţi apoi laptele, la început în fir subţire, dar când se subţiază compoziţia îl puteţi adăuga pe tot.
Adăugaţi făina în 3-4 tranşe, amestecând cu telul doar până se văd doar urme de făină. Când aţi terminat de pus toată făina, lăsaţi acest amestec deoparte. Bateţi albuşurile spumă până ce spuma e albă şi pufoasă. Începeţi să adăugaţi zahărul rămas, câte o linguriţă pe rând, şi continuaţi să mixaţi. Când aţi terminat zahărul, ar trebui să aveţi o spumă lucioasă, densă, care stă pe tel. Dacă nu stă, mai mixaţi. Adăugaţi spuma în aluat, în 3 tranşe, amestecând uşor cu ţtelul.
Turnaţi compoziţia într-o tavă (20 x 32 cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelaţi cu dosul unei linguri, insistând mai ales în centru, ca să nu fie acolo prea mult aluat şi să facă cocoaşa prăjitura. Peste fructele zemoase (vişine, coacăze, zmeură de exemplu), adăugaţi amidon şi amestecaţi uşor. Caisele sau prunele nu au nevoie de amidon.
Se aşază fructele pe aluat (vişinele una lângă alta; fructele mici precum coacăzele se presară în strat uniform; jumătăţile de caise sau prune se aşază la o distanţă de 1 cm una de alta). Se coace prăjitura la 180C (sau 160C cu ventilator), timp de 45-50 minute.
Vezi și: Prăjitură pufoasă cu căpșune, rețeta ieftină. Rămâi cu bani frumoși în buzunar și un desert delicios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Semafoarele care educă șoferii. Titi Aur: Spania are de foarte mult timp introdus acest sistem. E demonstrat 100% că sunt utile / video
- Adrian Negrescu: Va fi primul Paște fără miel pentru majoritatea românilor, în condițiile în care prețul cărnii a atins un nivel fără precedent în ultimii 30 de ani
- Când începe explorarea Cartofului de Aur, cel mai "scump" asteroid din spațiu, estimat la 10.000 de cvadrilioane de dolari. NASA a făcut anunțul
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Paradox cu judecătoarea care nu știa că Sebi a murit. Motivul pentru care a făcut „gogonate“ în sala de judecată / video
- Weekendul 19-21 aprilie, marcat de un eveniment nemaiîntâlnit din 1941 încoace. Daniela Simulescu: Nu ne plictisim deloc zilele ce urmează!
- Au început să apară supermarketuri low-cost. Locuitorii se declară încântați de prețurile mult mai mici ale produselor
- Ce nu s-a văzut la vizita lui Marcel Ciolacu la Marea Moschee din Abu Dhabi. Imagini din spatele camerelor - Foto / Video în articol
- 'Explozii puternice' în provincia Isfahan din centrul Iranului - Reuters / Video
- Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 aprilie 2024
- Nod în papură cu Vâlcu și Bulai: Campania electorală, analiza momentului
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică