Prăjitură simplă cu fructe. Iese pufoasă și aromată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Prăjiturile cu fructe sunt printre preferatele celor care adoră deserturile de casă. Așadar, dacă vrei să te bucuri de o asemenea bunătate, îți oferim rețeta simplă.

Ingrediente

4 ouă medii
200 gr zahăr
120 ml ulei
180 ml lapte
240 gr făină albă
1 priză sare
3/4 plic praf de copt
350 gr fructe la alegere (coacăze, zmeură, vişine, afine, mure, caise, prune)
1 linguriţă cu vârf amidon (opţional)

Cum se prepară prăjitura cu fructe

Dacă e cazul, fructele se curăţă de sâmburi (vişine, caise). Restul doar se spală şi apoi se pun într-o sită. Gustaţi fructele şi dacă sunt acrişoare, adăugaţi zahăr. Se lasă fructele la scurs până aveţi nevoie de ele, potrivit e-retete.ro. Se separă ouăle. Cerneţi făina cu praful de copt şi sarea. Se freacă gălbenuşurile cu 100 gr de zahăr, cu mixerul, până se obţine o cremă galben-pal pufoasă şi în care se simte doar puţin zahărul (cca 3 minute). În timp ce mixaţi adăugaţi uleiul în fir subţire. Adăugaţi apoi laptele, la început în fir subţire, dar când se subţiază compoziţia îl puteţi adăuga pe tot.

Adăugaţi făina în 3-4 tranşe, amestecând cu telul doar până se văd doar urme de făină. Când aţi terminat de pus toată făina, lăsaţi acest amestec deoparte. Bateţi albuşurile spumă până ce spuma e albă şi pufoasă. Începeţi să adăugaţi zahărul rămas, câte o linguriţă pe rând, şi continuaţi să mixaţi. Când aţi terminat zahărul, ar trebui să aveţi o spumă lucioasă, densă, care stă pe tel. Dacă nu stă, mai mixaţi. Adăugaţi spuma în aluat, în 3 tranşe, amestecând uşor cu ţtelul.

Turnaţi compoziţia într-o tavă (20 x 32 cm) tapetată cu hârtie de copt. Nivelaţi cu dosul unei linguri, insistând mai ales în centru, ca să nu fie acolo prea mult aluat şi să facă cocoaşa prăjitura. Peste fructele zemoase (vişine, coacăze, zmeură de exemplu), adăugaţi amidon şi amestecaţi uşor. Caisele sau prunele nu au nevoie de amidon.

Se aşază fructele pe aluat (vişinele una lângă alta; fructele mici precum coacăzele se presară în strat uniform; jumătăţile de caise sau prune se aşază la o distanţă de 1 cm una de alta). Se coace prăjitura la 180C (sau 160C cu ventilator), timp de 45-50 minute.

Vezi și: Prăjitură pufoasă cu căpșune, rețeta ieftină. Rămâi cu bani frumoși în buzunar și un desert delicios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel