INGREDIENTE
Blat:
7 ouă
7 linguri zahăr
7 linguri faina
7 linguri nuci măcinate
1 plic praf de copt
Cremă:
3 gălbenuşuri
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
300 ml lapte
3 linguri faina
250 g unt
Vezi și: Cum faci GĂLUȘTE PUFOASE. Rețeta clasică: Așa nu-ți vor ieși tari niciodată
Caramel:
200 g zahăr
50 g unt
Glazura :
3 albuşuri
200 g zahăr
Decor:
ciocolată rasă
Cum se prepară
Pentru blat: Mixăm ouăle cu zahărul până se albesc. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt şi nucile şi omogenizăm bine, scrie bucataras.ro. Turnăm compoziţia într-o tavă (25*35cm). Coacem cam 20 minute. După ce s-a răcit blatul, îl tăiem în două, pe orizontală.
Pentru cremă: Batem gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat. În făină adăugăm laptele treptat, amestecând continuu să nu se formeze cocoloaşe. Turnăm apoi peste spuma de gălbenuşuri şi punem castronul pe aburi, amestecând mereu până se îngroaşă crema. Lăsăm crema să se răcească. Untul adus la temperatura camerei îl mixăm spumos, iar în el punem câte o lingură din crema răcită şi omogenizam, până încorporăm toată crema.
Pentru caramel: Punem pe foc într-o crăticioară zahărul şi amestecăm până se topeşte. Luăm de pe foc şi adăugăm untul, amestecând bine de tot. Cu ajutorul unei linguri, stropim cele 2 blaturi cu acest caramel cald. Lăsăm cam 5 minute să se răcească caramelul şi începem asamblarea prăjiturii astfel: primul blat - jumătate de caramel - jumatate de cremă - al doilea blat - restul de caramel - restul de cremă.
Pentru glazură: Tot pe aburi mixăm albuşurile cu un praf de sare şi zahărul până se întăresc. Aşezăm bezeaua caldă peste cremă. Deasupra radem ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Ce să faci dacă poți economisi pe lună 100 de lei. ”Dacă atât poți tu să economisești, este o sumă foarte mare”
- Cei mai periculoși șoferi. Titi Aur: Dacă le zici ceva, mănânci bătaie fizic / video
- Mircea Coșea despre impozitarea progresivă: ”în luna ianuarie au intrat în faliment peste 3000 de companii”
- Ramona Păuleanu, soția avocatului Adrian Cuculis, este însărcinată din nou
- BANCUL ZILEI: Vizită la ospiciu
- A murit Daniel Barbu. Ministrul fusese atacat fizic pe vremea lui Băsescu / update
- Un apartament de 100 mp, pe plajă, în Sicilia, costă cât o garsonieră în București. Încă o dovadă că prețurile din România au luat-o razna
- Declinul calității în educație. Prof. univ. dr. Emil Păun: Ce nu spune evaluarea PISA și de ce au fost rezultate slabe la simulări / video
- De ce trebuie să eviți caserolele și sticlele din plastic. Dr. Radu Țincu, avertisment: Tulburări în dezvoltarea copiilor și adolescenților
- Diferența dintre fezandare și marinare. Nutriționistul Mihaela Bilic: Am greșit!
- Marea bubă a școlii românești: Profesorii experți în domeniile lor nu garantează o predare de calitate
- Românului dă-i un „tătuc”, fiindcă așa e învățat. Sociolog: E pe dos față de ideea democrației
- Propaganda rusească în România s-a mai domolit. Fost ministru moldovean: „Numărul idioților utili a scăzut”