Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitură norvegiană cu mere. Rețeta senzațională de toamnă

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Toamna este momentul perfect pentru o prăjitură norvegiană cu mere. Iată cum se prepară.

Ingrediente

400 g făină
250 g zahăr
300 g fulgi de ovăz
Sare
¾ lingură praf de copt
½ lingură scorţişoară
¾ cană unt
¼ cană zahăr brun
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri făină
5 mere descojite şi tăiate felii
¼ cană zeamă de lămîie
2 linguri unt

Cum se prepară

Pune într-un vas făina, zahărul, sarea, fulgii de ovăz, praful de copt, zeama de lămâie şi scorţişoara. Amestecă bine şi adaugă untul. Dă deoparte 1 cană de amestec, iar restul întinde-l într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, scrie clickpoftabna.ro. Coace 15 minute, după care lasă să se răcească.

În alt bol amestecă zahărul brun, sfertul de cană de zeamă de lămâie, cele 2 linguri de făină şi de unt şi merele. Pune umplutura peste blat şi restul de compoziţie rămas. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra. Lasă să se răcească înainte să o porţionezi.

BONUS: Rețeta de frigănele

Ingrediente

pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei

Cum se prepară frigănelele

Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.

Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.

În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale.

Această rețeta îți va aduce aminte de anii frumoși ai copilăriei, iar cei dragi vor savura frigănelele cu placere. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel