Ingrediente
400 g făină
250 g zahăr
300 g fulgi de ovăz
Sare
¾ lingură praf de copt
½ lingură scorţişoară
¾ cană unt
¼ cană zahăr brun
1 lingură zeamă de lămâie
2 linguri făină
5 mere descojite şi tăiate felii
¼ cană zeamă de lămîie
2 linguri unt
Cum se prepară
Pune într-un vas făina, zahărul, sarea, fulgii de ovăz, praful de copt, zeama de lămâie şi scorţişoara. Amestecă bine şi adaugă untul. Dă deoparte 1 cană de amestec, iar restul întinde-l într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, scrie clickpoftabna.ro. Coace 15 minute, după care lasă să se răcească.
În alt bol amestecă zahărul brun, sfertul de cană de zeamă de lămâie, cele 2 linguri de făină şi de unt şi merele. Pune umplutura peste blat şi restul de compoziţie rămas. Dă tava la cuptor pentru 45 de minute sau până când se rumeneşte pe deasupra. Lasă să se răcească înainte să o porţionezi.
BONUS: Rețeta de frigănele
Ingrediente
pâine feliată
2 ouă
200 ml lapte
un praf de sare
100 ml de ulei
Cum se prepară frigănelele
Spargem ouăle într-un bol, adăugăm sare cât luăm cu două degete. Batem ouăle foarte bine, folosind un tel sau o furculiţă. Adăugăm laptele şi amestecăm totul. Încingem uleiul - folosiţi o tigaie groasă pentru ca friganelele să nu se lipească.
Înmuiem pâinea în amestecul de ou cu lapte, apoi o punem la prăjit în uleiul încins. Focul trebuie să fie potrivit. Dacă este prea tare, se vor arde imediat frigănelele, iar dacă este prea încet, se vor îmbiba cu ulei. Când se rumenesc uşor pe o parte, se întorc pe cealaltă parte. Pregătim o farfurie pe care aşezăm hârtie absorbantă. În aceasta vom scoate frigănelele, ca să se scurgă surplusul de ulei.
În amestecul de ou cu lapte se mai pot adăuga verdeaţă, brânză, usturoi pisat, ceapă verde sau uscată tăiată fin, ardei gras sau iute tăiat cubuleţe sau, ca să fie dulci, 1 lingura de zahăr, vanilie, coajă de lămâie sau portocale.
Această rețeta îți va aduce aminte de anii frumoși ai copilăriei, iar cei dragi vor savura frigănelele cu placere. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Vremea de Florii, 1 mai şi Paşti. ANM a venit cu prognoza completă
- Horoscop 29 aprilie - 5 mai cu Mihai Voropchievici. Zodia care are parte de o furtună săptămâna următoare
- BANCUL ZILEI: Sughițul...
- Marina Almășan, plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Toate detaliile, într-un interviu pentru Spectacola.ro
- "Şi l-aţi omorât, în mod barbar, pe Ceauşescu". Dan Ciachir, moment de calmitate și ropote de aplauze: "A fost condamnat după propriul său Cod penal"
- Burduja a rupt gura târgului. Cum a venit să-și depună candidatura pentru Primăria Capitalei (FOTO+VIDEO)
- Adrian Elicopter de Luptă, student la Academia de Poliție, după scandalul cu bătaia: Mi-am riscat poziția de student / Toți care mă acuză de violență fizică să nu uite că totul a început la Nuba
- Reţetă pentru o catastrofă. Vânătoarea de ouă de lângă Bacău se putea termina tragic
- "Make Europe Great Again (MEGA)", prima zi. Declaraţii împotriva Ursulei von der Leyen şi un avertisment. "Anul răspântiilor"
- Alimentele pe care nu trebuie să le consumi niciodată înainte de a pleca într-o călătorie