Prăjitura kinder "Felie de Lapte", făcută în casă. Rețeta delicioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Vrei să-i faci o surpriză copilului tău? Ei bine, această rețetă îl va încânta cu siguranță. Prăjitura kinder "Felie de Lapte" este desertul perfect.

Ingrediente

5 ouă
100 gr zahăr brut
100 gr făină
50 gr cacao neagră,
50 ml ulei floarea soarelui
50 ml lapte
1 praf de sare
1 linguriță praf de copt
1 linguriță extract de vanilie

Crema

250 ml lapte dulce
2 linguri amidon
100 gr zahăr alb
200 ml smântână pentru frișcă
250 mascarpone
1 plic gelatină
50 ml apă rece
50 ml Amaretto sau esență de migdale după gust

Vezi și: Cum îți faci singur înghețată McFlurry, acasă. Ai nevoie de 3 ingrediente

Cum se prepară

Prăjitura Kinder "Felie de Lapte", făcută în casă. Rețeta delicioasă. Separă albușurile de gălbenușuri. Mixează albușurile cu un praf de sare. Gălbenușurile se mixează cu zahărul, se adaugă uleiul câte puțin, apoi laptele, scrie gustos.ro. Cerne făina împreună cu cacao și punele peste gălbenușuri. Amestecă, iar la final pune și spuma de albușuri. Coace blatul în cuptorul încins la 180 grade pentru 13-15 minute. După ce se răcește, îl tai în două.

Prăjitura Kinder "Felie de Lapte", făcută în casă. Rețeta delicioasă. Crema: pune laptele rece într-o crăticioara cu fund dublu. Adaugă zahărul și amidonul. Amestecă cu un tel tip pară până amidonul se dizolvă. Pune pe foc și fierbe până se îngroașă. Amestecă mereu în cremă să nu se prindă. Pune folie alimentară direct peste cremă și dă la frigider să se răcească. Pune gelatina la hidratat în apă rece 10 minute.

Vezi și: Cum îți faci singur delicioasele McNuggets, acasă. Rețeta savuroasă explicată pas cu pas

Prăjitura Kinder "Felie de Lapte", făcută în casă. Rețeta delicioasă. Mixează frișca până capătă consistența de vârfuri moi. Adaugă mascarpone și Amaretto. Mixează până la încorporare. Dă gelatina la cuptorul cu microunde pt câteva secunde, amestecă până se dizolvă. O adaugi la crema de frișcă, amesteci iar la final pui și crema de lapte (poate să fie ușor călduță), mixează până la încorporare.

Prăjitura Kinder "Felie de Lapte", făcută în casă. Rețeta delicioasă. În tava în care ai copt blatul pune prima foaie de blat, adaugă cremă și nivelează, apoi pune și cea de-a doua foaie. Dă prăjitură la frigider pt 3 ore sau peste noapte.

Vezi și: Sos de brânză cu usturoi și parmezan, rețeta. Cum se prepară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel