Data publicării:
Prăjitură ieftină și rapidă. Rețeta economică
Dacă stai prost cu banii, dar îți dorești să te bucuri de o prăjitură de casă delicioasă, poți încerca rețeta pe care ți-o propunem în rândurile de mai jos.
INGREDIENTE
Blat
3 ouă
1 cană lapte
1 cană ulei
1 cană zahăr
2 căni şi jumătate făină
1 praf copt
1 linguriţa oţet
esenţa vanilie
Sirop
150 ml lapte
100 gr unt
esenţă rom
4 linguri zahăr
Ornat
cocos
Cum se prepară
Ouăle se mixează bine şi apoi, pe rând, se adaugă uleiul, zahărul, făina, esenţa de vanilie şi praful de copt stins, amestecând foarte bine şi încorporându-le pe rând. Aluatul se toarnă în tava tapetată şi se dă la foc mic aproximativ jumătate de oră. După ce blatul începe să devină auriu, scoatem tava din cuptor şi porţionăm prăjitura fără a o scoate însă din tavă, scrie bucataras.ro.
Pregătim siropul punând la foc mic laptele, untul, cele 4 linguri de zahăr şi esenţa de rom. După ce se amestecă bine şi obţinem un sirop, cu lingura însiropăm peste tot prăjitura tăiată, cât blatul şi siropul sunt calde. Se lasă prăjitura în tavă până se însiropează bine (aproximativ 1 oră) şi apoi putem să o aranjăm pe platou. Se poate orna cu cocos.
BONUS: Tortul "Veverița"
Ingrediente pentru aluat
– 5 ouă
– 180 g de unt
– 1 pahar de zahăr
– 160 g de făină
– 1 pachețel de praf de copt
– 2 linguri de cacao
– 150 g de nuci
– 5 linguri de smântână
– 1/2 linguriță de suc de lămâie
Ingrediente pentru cremă
– 480 ml de frișcă de 30 %
– 170 ml de lapte condensat
– 10 g de întăritor de frișcă
– biscuiți (pentru presărare)
Ingrediente pentru glazură
– 180 ml de frișcă
– 2 ciocolate negre
– 12 g de gelatină
Cum se prepară tortul "Veverița"
Aluatul. Separați albușurile de gălbenușuri. Bateți untul cu mixerul, turnați încet gălbenușurile, adăugați smântâna, nucile mărunțite, praful de copt și făina cu cacao, scrie bucatarul.eu. Amestecați bine toate ingredientele. Bateți cu mixerul albușurile, zahărul și sucul de lămâie. Puneți albușurile bătute în aluat și amestecați.
Puneți aluatul într-o formă de copt și coaceți blatul la 190 de grade timp de 40 de minute. Tăiați blatul obținut în 3 părți și apoi pregătiți crema. Bateți frișca cu mixerul, turnați laptele condensat și adăugați întăritorul. Ungeți blaturile cu cremă, asamblați tortul, ungeți-l deasupra și părțile laterale.
Pregătiți glazura pentru tort. Înmuiați gelatina în apă. Încălziți frișca și dizolvați în ea gelatina umflată. Adăugați ciocolata și amestecați până se va dizolva complet. Lăsați glazura să se răcească și apoi turnați-o deasupra tortului de la mijloc spre margini. Mărunțiți biscuiții și presărați atent părțile laterale ale tortului. Îl puteți decora în funcție de preferințe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News