Ingrediente
Pentru blat
200 g cicolată neagră, tocată mărunt
125 g unt nesărat
5 ouă
120 g zahăr brun
1 fiolă esenţă de vanilie
125 g făină de migdale
o lingură whiskey
un praf de sare
Pentru cremă
200g zahăr alb
100g unt
380 ml smântână de gătit
200 g ciocolată neagră de menaj, tăiată bucăţele mici
350 ml whisky
un praf de sare
Vezi și: Cum faci cea mai PUFOASĂ OMLETĂ. Rețeta perfectă pentru micul dejun
Cum se prepară
Preîncălzeşte cuptorul la 180 de grade. Tapetează o tavă de 23 cm lungime cu hârtie de copt şi unge-o apoi cu unt. Separă cu grijă albuşul de gălbenuş. La baine-marine, topeşte ciocolata cu untul nesărat, amestecând continuu, potrivit retete.acasa.ro. Când este gata, lasa-o deoparte să se răcească până ajunge la temperatura camerei.
Într-un vas încăpător, mixează gălbenuşurile cu zahărul brun timp de trei minute, sau până când obţii o compoziţie, fină şi cremoasă. Adaugă vanilia şi toarnă treptat amestecul de ciocolată preparat anterior. Încorporează apoi făina de migdale şi adăugă o lingură de whisky.
Într-un alt bol, bate albuşurile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare. Încorporează, apoi, albuşurile în compoziţia preparată anterior, folosind mişcări circulare, pentru ca aluatul să rămână pufos. Pune compoziţia în tavă şi coace prăjitura timp de 45-55 de minute. Când este gata, las-o să se răcească.
Vezi și: Prăjitura Dalia. REȚETA pentru un DESERT fabulos. O bunătate în POST!
Între timp, prepară crema. Într-o oală pentru prepararea sosurilor, pune zahărul alb şi lasă-l să se topească. Când devine auriu, ia oala de pe foc şi lasă zahărul să se răcească puţin. Adaugă untul, smântâna, whisky şi un praf de sare. Găteşte totul la foc mic timp de 5-10 minute. Adaugă apoi cicolata de menaj şi amestecă încontinuu, până când se topeşte. Lasă crema să se răcească.
Taie blatul în jumătate şi toarnă jumătate din cantitatea de cremă. Adaugă cealaltă jumătate de blat şi acoperă prăjitura cu restul de cremă. Ornează prăjitura cu fulgi de migdale sau fulgi de ciocolată. O poţi servi ca atare sau alături de o cupă de îngheţată de vanilie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- Școala de șoferi pe vremuri vs. prezent. Titi Aur: Asta se făcea pe timpul meu / video
- Registrul Național de Implant Cohlear, o prioritate națională
- România, în lipsa unui brand internațional, devine țara „De ce nu?” pentru turiștii străini. Expert în turism, explicație
- Titi Aur spune adevărul despre „șmecherii” care merg în urma ambulanțelor. „Cei care au făcut loc vor fi frustrați și nu vor mai face data viitoare”