Prăjitură cu prune. Rețeta clasică
Prăjitura cu prune este vedeta de sezon. Ușor de făcut și foarte gustoasă, va fi adorată de cei dragi. Iată cum se prepară rețeta...
Ingrediente:
Pentru aluat:
250 g făină
125 g unt (la temperatura camerei)
80 g zahăr
1 ou
1 linguriţă praf de copt
un praf de sare
Pentru umplutura:
500 g prune (curăţate de sâmburi şi tăiate în jumătăţi)
2 linguri zahăr
1 linguriţă scorţişoară (opţional)
Cum se prepară
Preîncălzeşte cuptorul la 180°C (356°F) și pregătește o tavă de copt (rotundă sau pătrată) cu diametrul de aproximativ 23 cm (9 inch), pe care o ungi cu puțin unt sau o acoperi cu hârtie de copt. Într-un bol mare, amestecă făina, praful de copt și sarea. Adaugă untul tăiat cubulețe și freacă ingredientele între degete până obții un aspect nisipos.
Adaugă zahărul și oul și amestecă până când ingredientele se leagă formând un aluat omogen. Ia aproximativ două treimi din aluat și întinde-l într-un strat uniform pe fundul tăvii pregătite, astfel încât să acoperi și marginile laterale.
Așază prunele tăiate pe aluat, cu partea tăiată în jos, până umpli întreaga suprafață a prăjiturii. Presară cele două linguri de zahăr peste prune, iar dacă îți place, adaugă și puțină scorțișoară pentru aromă. Cu restul de aluat, poți decora prăjitura.
Pune prăjitura în cuptorul preîncălzit și coace-o timp de aproximativ 35-40 de minute sau până când aluatul devine auriu și prunele sunt fragede.
După ce s-a copt, scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească în tavă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News