Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitură cu lămâie, preparată în cuptorul la microunde: fără ouă și fără unt este gata în 10 minute

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Prăjitură cu lămâie, preparată în cuptorul la microunde, fără ouă și fără unt este gata în 10 minute. Sursa - Pexels
Prăjitură cu lămâie, preparată în cuptorul la microunde, fără ouă și fără unt este gata în 10 minute. Sursa - Pexels

Prăjitura cu lămâie la cuptorul cu microunde este un desert rapid și ușor, fără ouă și fără unt, gata în 10 minute. Aluatul, cu puține ingrediente,  poate fi preparat într-o clipă și fără mixer electric. Tot ce aveți nevoie este o simplă furculiță sau un tel de mână.

Moale și parfumată cu lămâie, această prăjitură te va surprinde prin simplitate și gust. O adevărată descoperire pentru acele ocazii in care ești obosit și nu vrei să murdărești toată bucătăria. Dar, în același timp, doriți să pregătiți un dulce autentic pentru gustarea copiilor dvs.

Să recunoaștem: uneori suntem atât de comozi, încât ne este lene să pornim cuptorul tradițional: fie că este prea cald în casă, fie că este plin de tăvi și oale!

Așa că ne vine în ajutor cuptorul cu microunde, în care putem prepara rețete bune și sănătoase. 

Prepară, în casă, un balsam parfumat pentru haine: din două ingrediente naturale și fără costuri  

 

Singura grijă pe care va trebui să o aveți în folosirea cuptorului cu microunde este alegerea formei de copt pentru cuptorul cu microunde. După cum știți, metalul NU POATE fi introdus în cuptorul cu microunde, așa că puteți folosi doar forme din sticlă, hârtie sau silicon.

Prăjitură cu lămâie la cuptorul cu microunde. Ingrediente pentru 4 porții:

130 grame zahăr,

250 ml apă caldă,

70 ml ulei de semințe de floarea soarelui,

180 grame făină,

80 grame amidon de porumb,

un vârf de cuțit de sare,

8 grame praf de copt,

coaja rasă de la o lămâie.

 

Prăjitură cu lămâie la cuptorul cu microunde. Prepararea

 

 

 Mai întâi, ia se un bol și amestecă zahărul cu apa călduță. Când zahărul s-a dizolvat, adăugă uleiul de semințe de floarea soarelui, apoi amidonul de porumb cernut. Amestecă cu telul de mână și adaugă făina, încercând să elimini eventualele cocoloașe.

Biscuiți marocani: fără faină și fără grăsimi. Sunt excelenți și pentru cei care urmează o dietă

La final se adaugă coaja rasa de lămâie, praful de copt și un praf de sare. Amestecă energic cu un tel pentru ca aluatul să fie omogen. Unge cu unt o tavă de 20 sau 22 cm potrivită pentru cuptorul cu microunde.

Toarnă aluatul în formă și gătește desertul în cuptorul cu microunde la 650 wați timp de 9-10 minute.  După ce a trecut timpul, lasă prăjitura înăuntru fără a deschide ușa timp de două minute.

Planta pe care toată lumea trebuie să o aibă în casă: parfumează interiorul și ține insectele departe

Verifică apoi prăjitura cu o scobitoare: dacă rămâne uscată este gata, dacă nu,  mai coace-o unul sau două minute.

După ce prăjitura se răcește, decorează-i suprafața cu zahăr pudră și bucurați-vă de ea!

NOTĂ: Dacă dorești, poți umple această prăjitură cu cremă de lămâie.  Poftă bună!

Tartă cu ciocolata, fistic și portocale: moale în interior și crocantă la exterior

 

Tartă cu banane caramelizate și nuci: o rețetă cu origini arăbești, care i-a cucerit pe gurmanzi

 

Incredibil de moale și delicioasă, această tartă cu banane și nuci te va cuceri de la prima bucățică.  Imaginați-vă un desert delicat, cu o notă persistentă de caramel, cu o textură moale și crocantă, în același timp. Rețeta de origine arabă te va surprinde încă de la prima mușcătură.

Irezistibilă și hrănitoare, această tartă cu banane și nuci este perfectă la micul dejun pentru a începe ziua cu o doză de energie. De asemenea, poate fi servită ca și gustare sau la finalul unei cine cu familia. Toată lumea va fi fermecată de gustul său delicat.  

Pentru această rețetă aveți nevoie de ingrediente:

3 banane,

20 grame de unt,

60 grame de zahăr,

50 grame de miez de nucă,

2 ouă,

60 ml de ulei de semințe de floarea soarelui,

200 grame de făină,

120 ml de lapte,

praf de copt ,

zahăr vanilat,

zahăr pudră pentru decor.

 

Modul de preparare

 

Curățați bananele și tăiați-le felii. Tocați nucile. Într-o tigaie antiaderentă, caramelizați 60 grame de zahăr, la foc mic până obține o culoare aurie plăcută. Se adaugă 60 de grame de unt, care se lasă să se topească complet, amestecându-l cu o spatulă.

Când începe să facă spumă, adăugați feliile de banane și amestecați. La final, adăugați nucile și uniformizați amestecul. Opriți aragazul și lăsați-l să se răcească.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Se unge cu puțin ulei și cu zahăr o tava de copt cu dimensiunea 28X11 cm.

Somon cu unt și usturoi: o rețeta de care te vei îndrăgosti

 

Într-un castron spargeți cele două ouă, adăugai zahărul vanilat și mixați-le cu un tel.  Acum turnați încet uleiul de semințe de floarea soarelui și laptele. Mixați din nou.

Treptat se adaugă făina și praful de copt, care au fost cernute. Frământați aluatul pentru a-l uniformiza. La final se adaugă bananele caramelizate.

Transferați compoziția în tavă, nivelați suprafața și coaceți timp de 30 de minute. Nu uitați să faceți testul cu scobitoarea. După ce tarta s-a copt, se scoate din cuptor și, după ce s-a răcit, se decorează cu  zahăr pudră. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel