Data publicării:

Prăjitură cu iaurt și mere, rețeta. Cel mai ușor desert

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Prăjitura cu iaurt și mere este perfectă în această perioadă. Este un desert ușor care se prepară fără prea multe bătăi de cap.

 Ingrediente

- 300 g iaurt grecesc
- 500 g de mere
- 250 g făină
- 2 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 125 g unt
- 1 lingură de praf de copt
- 150 g de fulgi de migdale

Pentru cremă

- 250 g cremă de brânză
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr

Cum se prepară

Înainte să vă apucați de prăjitură, lăsați toate ingredientele la temperatura camerei pentru a avea toate aceeași temperatură. Untul tăiat cubulețe se mixează cu zahărul, apoi se adaugă ouăle pe rând. Într-un alt vas se amestecă făină cu praful de copt și apoi se cerne peste crema obținută, porivit retetepractice.ro. Se adaugă și iaurtul și se omogenizează. Forma de copt se unge cu unt și se presară fulgi de migdale.

Se toarnă jumătăţa de aluat în tavă de copt, se aşază merele tăiate feliuţe sau cuburi, iar apoi se adaugă peste ele și restul compoziției. Într-un alt vas se mixează bine crema de brânză cu cele 2 ouă și cele 3 linguri de zahăr și se adaugă peste compoziția din tavă. Se adaugă peste fulgi de migdale și bagă la cuptor pentru 50 de minute.

BONUS: Prăjitura "Roua dimineții", rețeta. Desertul delicios cu cremă de vanilie

Ingrediente

- 200 g făină
- 200 g unt
- 150 g zahăr
- esenţă vanilie
- 2 ouă
- 1 pliculeţ praf de copt
- 80 g smântână
- 2 linguri cacao
- 2 linguri lapte

Pentru biluțele de brânză

- 4 linguri zahăr
- 4 linguri fulgi de cocos
- 200 g brânză de vaci
- 1 gălbenuş

Pentru stratul de cremă

- crema de vanilie
- 100 ml smântână pentru frişcă
- 1 lingură zahăr

Pentru ornat

- 100 g ciocolată/3 linguri cacao

Cum se prepară

Combină ingredientele pentru biluţele de brânză şi amestecă bine. Formează-le cu palmele uşor umezite, cu diametrul de 2-3 cm, apoi dă-le deoparte. Bate untul moale cu zahărul şi esenţa de vanilie. Încorporează smântâna, ouăle, urmate de praful de copt şi făină, potrivit retetepractice.ro. Odată omogenizat amestecul, separă o treime din cantitate şi combin-o cu cacaua şi laptele.

Într-o tavă bine unsă, toarnă aluatul alb, deasupra acestuia toarnă aluatul cu cacao şi întinde-l bine, cu grijă ca cele două să nu se amestece. Peste cel de-al doilea strat pune biluţele de brânză, cât mai uniform repartizate, şi împinge-le uşor în adâncime. Dă tava la cuptor pentru 40-50 minute la 180 grade.

Prepară crema de vanilie, las-o să se răcească şi amestec-o bine cu frişca bătută cu zahărul. Ornează prăjitura cu crema rezultată - fie cu poşul, fie întinzând-o cu o spatulă. Deasupra stratului de cremă, rade ciocolată neagră sau pudrează cacao. Dă desertul la frigider pentru cel puțin o oră, înainte de servire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel