Data publicării:

Prăjitura cu cremă de zahăr ars. Rețeta perfectă pentru weekend

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (AMANDA LIM)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pexels.com (AMANDA LIM)

Prăjitura cu cremă de zahăr ars este rețeta perfectă pentru weekend. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- caramel
-180 g zahăr

Crema

- 8 ouă
-100 g zahăr
- 750 ml lapte
- un pliculeţ de zahăr vanilat

Blat de cacao

- 2 ouă
- 125 g zahăr
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 160 g făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 2 linguri de cacao
- un praf de sare

Cum se prepară

Prăjitura cu cremă de zahăr ars se prepară uşor, din ingrediente simple şi este delicioasă. Întâi de toate, punem zahărul pentru caramel într-o tigaie şi-l lăsăm la topit până capătă o culoare maronie frumoasă. Turnăm caramelul în tava în care vom coace prăjitura (24x33 cm) şi-l întindem rapid pe fundul ei pentru a nu se întări, scrie gustos.ro.

Crema se prepară foarte simplu. Punem toate ingredientele într-un bol şi mixăm până când se dizolvă zahărul. Turnăm crema în tavă peste zahărul ars. La fel de uşor se face şi blatul, mixând toate ingredientele până se omogenizează. Punem şi compoziţia de blat în tavă şi este gata pentru copt.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade C şi coacem prăjitura 45-50 de minute. Apoi se lasă la răcit complet, se răstoarnă pe un platou sau o tavă şi se taie în formă dorită. Se păstrează la rece.

BONUS:  Prăjitura "Weekend", fără coacere. În 15 minute este gata

Ingrediente

Blat

250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt

Crema de cocos

6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos

Crema de vanilie

6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri faina
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţa vanilie

Cum se prepară

Blatul:

Untul împreună cu smântâna, faina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.

Crema de cocos:

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Crema de vanilie:

Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă putin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel