Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitură cu ciocolată dietetică. Rețeta fără zahăr, făină și unt

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Pexels
Sursa foto: Pexels

Dacă vrei o prăjitură dietetică, această rețetă este fix ce căutai. Iată cum se prepară.

Ingrediente 

250 g ciocolată neagră de calitate, cu minim 70% cacao

- 5 ouă

- un praf de sare

Cum se prepară

Setăm cuptorul la 250 grade Celsius și tapetă o tavă rotundă, de 16 cm, cu hârtie de copt. Topim 2 /3 din cantitatea de ciocolată pe baie de aburi. Amestecăm gălbenușurile cu ciocolata topită și mixăm albușurile spumă tare împreună cu un praf de sare, scrie iladies.ro. Cu o spatulă, încorporăm spuma de albușuri în amestecul de ciocolată și transferăm totul în tava pregătită. Dăm la cuptor pentru exact 8 minute. După coacere, scoatem tortul din cuptor, îl lăsăm să se răcească și-l dăm la frigider pentru minim 12 ore. Topim ciocolata rămasă pe baie de aburi și o turnăm peste tort.

Vezi și: Rețetă dietetică de plăcintă. Cori Grămescu: O recomand în procesele de slăbire. Ține de foame!

Rețeta dietetică de Tiramisu

Ingrediente

20 ml apă fierbinte
2 linguriţe de brandy sau amaretto
1 lingură de ness, espresso
1 lingură de zahăr brun
1 cutie brânză ricotta (este săracă în calorii )
10 gr zahăr brun
10 ml lapte degresat
1/2 linguriţă de extract de vanilie
1 pungă de pişcoturi ( foloseşti câte vrei din ele)
250 ml cafea concentrată rece
1 lingură de brandy sau lichior
1-2 linguri de cacao pentru pudrat

Cum se prepară

Într-un bol amestecă 20 ml de apă fierbinte cu 2 linguriţe de brandy sau amaretto, o lingură de pudră de espresso instant şi o lingură de zahăr brun. Foloseşte mixerul pentru a garanta textura uniformă şi pufoasă a cremei, potrivit trenda.ro. Într-un alt bol, tot cu ajutorul mixerului, amestecă o cutie de cremă de brânză degresată cu 10 gr de zahăr brun. Adaugă 10 ml de lapte degresat şi o jumătate de linguriţă de extract de vanilie în mixtură. Foloseşte o spatulă pentru amestecarea celor două aluaturi.

Înmoaie pişcoturile în 250 ml de cafea concentrată rece şi adaugă puţin brandy sau lichior Amaretto. Aranjează pişcoturile în tava tapetată cu hârtie de copt. Întinde jumătate din cremă pe pişcoturi, pudrează cu cacao. Apoi, pune încă un strat de pişcoturi, cacao şi crema rămasă. Pe deasupra aplică încă un strat de cacao pudră pentru decor.

O porţie ( ~ 100 gr ) din această prăjitură dietetică conţine 175 calorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel