Data publicării:

Prăjitură cu ciocolată. Combinația de banane coapte și caramel e senzațională

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto ilustrativ Pexels
Foto ilustrativ Pexels

Aroma bananelor și gustul dulce al caramelului merg perfect într-o prăjitură cu blaturi de ciocolată amăruie, ce dau un contrast de gusturi, de culori și de texturi.

Ingrediente pentru rețeta de prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane:

Ingrediente pentru blat cu ciocolată amăruie:

8 albușuri de ouă medii
1 praf de sare
175 gr zahăr
200 gr ciocolată amăruie
200 gr unt
50 ml lapte
175 gr făină
200 gr nuci
2 lingurițe cu esență de rom
1 linguriță cu praf de copt
1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu

Ingrediente pentru cremă caramel cu banane:

250 gr unt cu 82% grăsime
250 ml frișcă lichidă
300 gr zahăr
8 gălbenușuri
1 varf de lingurita cu sare
1 lingură amidon
3-4 banane bine coapte
ciocolată răzuită pentru decor

Mod de preparare pentru rețeta de prăjitură cu ciocolată și cremă caramel cu banane

Preparare blat de albușuri cu ciocolată amăruie

Presărăm un praf de sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei 15-20 de minute. În acest timp, punem într-un vas, la foc mic, ciocolata ruptă în bucăți mici, împreună cu laptele și untul. Amestecăm până la omogenizarea compoziției.

Pornim cuptorul la 180 de grade.

După ce albușurile ajung la temperatura camerei, le mixăm până devin spumoase și cristaline. Adăugăm, lingură cu lingură, zahărul și continuăm să mixăm până obținem o bezea fermă. Adăugăm compoziția de ciocolată, ușor fierbinte, esența de rom, și omogenizăm aluatul, folosind o spatulă. La final, încorporăm nuca măcinată fin și făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul de sodiu.

Tapetăm tava la bază cu hârtie de copt, iar pereții laterali îi ungem cu puțin ulei și îi pudrăm cu făină. Întindem uniform, în tavă, compoziția pentru blat de albușuri cu ciocolată și coacem blatul pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Preparare cremă caramel cu banane

Amestecăm într-un vas untul moale cu sarea, 150 gr zahăr și gălbenușurile, până obținem o compoziție cremoasă, apoi punem vasul pe baie de aburi, la foc mic și amestecăm compoziția până se formează o cremă aerată, notează a1.ro. Într-un alt vas, caramelizăm restul de zahăr.

Când s-a diluat zahărul, îl turnăm peste crema din celălalt vas, amestecând pentru omogenizare. Apoi, adăugăm frișca lichidă, amestecată cu amidonul. Amestecăm până crema se îngroașă ca o budincă. Stingem focul, lăsăm crema caramel să se tempereze și adăugăm în ea felii de banane.

Asamblăm prăjitura cu ciocolată și cremă caramel cu banane

Secționăm blatul răcit în două și adăugăm crema de caramel cu banane între cele două secțiuni. Oprim puțină cremă pentru a unge prăjitura deasupra și răzuim ciocolată peste ea.

Lăsăm prăjitura la rece pentru două, trei ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel