Prăjitura criminală cu ciocolată. Rețeta pentru weekend
Prăjitura criminală cu ciocolată, poate fi considerată așa dat fiind gustul demențial. Iată cum se prepară rețeta
Ingrediente
- 1/4 ceaşcă zahăr pudră
- 3/4 ceaşcă frişcă lichidă
- 1 1/2 linguri cacao
- frișcă de ciocolată
- 3/4 linguriţă esenţă de vanilie
- 3/4 ceaşcă frişcă lichidă
- 300 g fulgi de ciocolată sau ciocolată menaj rasă
Ganache de ciocolată
- 250 g frişcă lichidă bătută
- 1/2 ceaşcă pudră cacao
- 3 linguri lapte
- 1/2 ceaşcă zahăr
- 200 g cremă de brânză la temperatura camerei
Mousse de ciocolată
- 400 g biscuiţi digestivi
Pentru decor
- 100 ml sirop de ciocolată
- 100 g fulgi de ciocolată
Cum se prepară
Pentru mousse de ciocolată:
Amestecă bine crema de brânză cu zahărul şi laptele, până la omogenizare. Adaugă cacao şi înglobează frişca lichidă bătută bine.
Pentru ganache de ciocolată:
Pune pe bain marie frişca lichidă pentru ganache şi, când fierbe, adaugă ciocolata de menaj sau fulgii de ciocolată. Lasă vasul acoperit timp de 5-7 minute, apoi bate cu telul până la omogenizare.
Pentru frişca de ciocolată:
Amestecă frişca lichidă într-un castron pus la congelator şi bate 15 minute, astfel încât să se îngroaşe amestecul. Amestecă bine cu mixerul pe viteză medie şi adaugă treptat pudra de cacao şi zahărul pudră. Bate până ce frişca de ciocolată face vârfuri sticloase.
Asamblare:
Tapetează o tavă de prăjituri cu hârtie de copt. Pune un strat de biscuiţi graham pe fundul tăvii. Deasupra lor, toarnă jumătate din compoziţia de mousse de ciocolată şi netezeşte. Toarnă jumătate din crema ganache de ciocolată peste mousse şi apoi încă un strat de biscuiţi.
Deasupra lor pune restul de mousse de ciocolată şi ganache de ciocolată şi încă un strat de biscuiţi. Peste ultimul strat toarnă frişca de ciocolată şi presară fulgi de ciocolată sau rade ciocolată menaj.
Citește și:
Negresă de post. Cea mai simplă rețetă
În perioada postului, această rețetă de negresă te va face să o adori. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 280 g făină
- 240 ml apă
- 250-280 g zahăr
- 100 g cacao pudră
- 80-100 ml ulei
- 1 linguriță de sare
- 2 fiole esență de vanilie
- 1/2 linguriță bicarbonat/praf de copt
Cum se prepară
Pentru început, preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt. Într-un bol mare, adaugă făina și peste pune restul de ingrediente uscate: cacao, sare, bicarbonat și zahăr. Amestecă foarte bine cu un tel compoziția de negresă de post până când toate observi o compoziție omogenă, potrivit retete.unica.ro.
Toarnă peste compoziția uscată apa, uleiul și esența de vanilie. Amestecă totul bine cu ajutorul unui tel, până obții un aluat destul de lichid, dar omogen. Toarnă aluatul de negresă în tavă. Uniformizează aluatul cu o spatulă sau mișcă ușor tava până când se așează perfect compoziția.
Pune negresa de post la cuptor și dă focul la mediu spre mic timp de 30 de minute. Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească. Când negresa de post s-a răcit, pudreaz-o cu zahăr și taie-o în porții egale. De asmenea, pentru un plus de gust, poți adăuga peste porția de negresă de post și un strat de ciocolată sau înghețată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News