Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. N-ai cum să refuzi așa ceva!
Prăjitura CIO-CIO-SAN nu poate fi refuzată niciodată. Este pur și simplu delicioasă. Iată rețeta.
Ingrediente
250 grame unt de 82% grăsime
150 grame zahăr farin
3 gălbenuşuri
1/2 pahar lapte
1 linguriţă amoniac stins
500 grame făină
vanilie
coajă de lămâie
Ingrediente cremă
250 ml lapte
rom
2 linguri cacao
5 linguri zahăr (sau mai mult, în funcţie de gust)
150 grame unt
4 linguri gem de prune
nucă
Ingrediente cremă de bezea
3 albuşuri
200 grame zahăr
zeamă de la o lămâie
vanilie
un praf de sare
Vezi și: Sos de usturoi cu maioneză. Cea mai gustoasă rețetă
Preparare foi
Se freacă untul cu zahărul şi se adaugă gălbenuşurile, laptele în care s-a dizolvat amoniacul, făina treptat. Se frământă bine şi se fac 4 foi. Se dau la copt separat, pe dosul tăvii, alinacuisine.ro.
Preparare cremă
Se toarnă într-un vas laptele, în care se sfărâmă o foaie, se pune gemul, cacao, zahăr, untul şi se freacă până se obţine o cremă.
Vezi și: Plăcintă grecească cu brânză sărată. Rețeta perfectă pentru weekend
Preparare cremă de bezea
Se amestecă albuşurile cu zahărul şi se pun la bain-marie, amestecând încontinuu, până când zahărul este complet dizolvat. Dăm jos de pe foc şi mixăm la viteză mare, până când obţinem o bezea tare şi lucioasă, adăugând treptat zeama de lămâie şi vanilia.
Asamblare
Se pune crema între foi şi deasupra se pune bezeaua. Se rade ciocolata pe deasupra.
Vezi și: Cum îți faci singur înghețată McFlurry, acasă. Ai nevoie de 3 ingrediente
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News