Data actualizării:
Data publicării:

Prăjitura Casnica. Rețeta care făcea furori în comunism. Este delicioasă!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Prăjitura Casnica era un "hit" printre deserturi, în perioada comunistă. Iată cum se prepară această rețetă celebră.

Ingrediente

Foi

10 linguri de ulei

8 linguri de bulion

4 linguri de zahăr

500 g de făină

o linguriţă bicarbonat de sodiu

o linguriţă de sare

Umplutură

350 ml de lapte

200 ml de apă

4 linguri de zahăr

100 g de unt, tăiat cuburi

100 g de griş

1 linguriţă extract de vanilie

un borcan magiun de prune

Vezi și: Prăjitura Carpați. Rețeta care nu trebuie să-ți lipsească. Este desertul perfect

Prăjitura CIO-CIO-SAN. Rețeta veche și delicioasă. Este de nerefuzat!

Cum se prepară

Pentru foi, preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea și bicarbonatul. Amestecă zahărul, bulionul și uleiul până obţii o cremă omogenă, scrie chicineta.ro. Adaugă mixul de făină și omogenizează bine totul (eu am făcut tot procesul într-un robot de bucătărie, e mai simplu așa). O să obţii un aluat portocaliu foarte funky. Dacă ţi se pare că e prea sfărâmicios, mai adaugă puţin ulei.

Împarte aluatul în două bucăţi egale și întinde-le în două foi de aceleași dimensiuni. (Sfatul meu e să fie cât mai subţiri – ale mele au ieșit cam groase de la cuptor și deci, incomode la mâncat.) Tapetează o tavă mare cu hârtie de copt, pune foile pe ea  – s-ar putea să fie nevoie să faci asta în două tranșe –  și dă-le la cuptor până când sunt făcute la interior, 15-20 de minute.

Vezi și: Prăjitura TELEVIZOR. Rețeta veche din caietul mamei

Între timp, pregătește crema. Pune laptele, apa și zahărul la fiert într-o crăticioară și, când sunt aproape să dea în clocot, toarnă grișul în ploaie, amestecându-l încontinuu pe foc până se îngroașă. Ia cratiţa de pe foc și amestecă untul cu grișul, apoi adaugă extractul de vanilie. Lasă crema să se răcească.

Când s-au răcit foile și crema, întinde prima foaie, unge-o cu magiunul, adaugă crema de griș și pune deasupra cealaltă foaie. Poţi să presari zahăr pudră. Dă-o la frigider cel puţin o oră.

Vezi și: Prăjitura ISOSCEL, un adevărat deliciu! Rețeta pe care trebuie să o știi

Prăjitura MIGNON cu nuci. Rețeta specială care-i va surprinde pe cei dragi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel