Data publicării:

Prăjitura care scade colesterolul. Rețeta inedită

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com (RitaE)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pixabay.com (RitaE)

Știai că te poți bucura de un desert delicios și care, în același timp, aduce beneficii importante sănătății tale? Iată rețeta...

Prin conţinutul de fibre, caisele reduc colesterolul rău. În plus, conţinutul crescut de betacaroten (prezent şi în morcovi) împiedică colesterolul rău LDL să se oxideze, ceea ce înseamnă că previne blocarea vaselor de sânge. Iarna, puteţi opta pentru caisele uscate, care îşi păstrează vitaminele şi antioxidanţii.

Nucile, alunele, fisticul şi migdalele reduc nivelul colesterolului dacă sunt consumate zilnic, în cantităţi moderate. Nucile sunt bogate în acizi graşi nesaturaţi, fibre, potasiu, magneziu şi antioxidanţi care reduc riscul de boli de inimă şi scad colesterolul rău.

Ingrediente aluat tartă:

- 1 ¼ ceaşcă făină

- un praf de sare

- 1 lingură zahăr

- 110 grame

- unt ¼ ceaşcă

- apă foarte rece

Ingrediente cremă de caise:

- ½ kilogram caise (1 pachet caise deshidratate ţinute în apă călduţă circa 2 ore)

- 1 ceaşcă lapte

- 50 grame amidon

- 100 grame zahăr

- 2 gălbenuşuri

- zeama de la o lămâie

- 50 grame unt

- esenţă de vanilie

- coaja de la lămâie

Ingrediente decor:

- ½ cană miez de nucă

- fulgi de migdale

Cum se prepară

Amestecaţi ingredientele uscate pentru aluat şi la final adăugaţi apa rece. Frământaţi până ce aluatul devine omogen. Împachetaţi aluatul în folie alimentară şi daţi la frigider circa o oră. Pudraţi blatul de lucru cu făină şi întindeţi aluatul cu un făcăleţ, scrie unica.ro. Umpleţi o formă de tartă cu foaia de aluat. Înţepaţi aluatul cu o furculiţă pe toată suprafaţa şi daţi la copt la foc mediu circa 15-20 de minute.

Crema de caise: Pasaţi la blender jumătate din cantitatea de caise (sau lăsaţi deoparte câteva bucăţi pentru ornat). Amestecaţi amidonul cu gălbenuşurile, zahărul, zeama de lămâie şi 100 ml lapte. Restul de lapte îl puneţi la fiert într-o crăticioară. Când s-a încălzit destul, turnaţi amestecul peste lapte şi amestecaţi până obţineţi o cremă groasă. Opriţi focul şi adăugaţi untul şi aromele (esenţa de vanilie, coaja de lămâie), precum şi crema de caise pasate.

Amestecaţi bine şi turnaţi peste tarta răcită. Ornaţi cu feliile de caise rămase şi cu nuca sau fulgii de migdale. Serviţi rece, poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel