Praful de copt poate fi făcut în casă, cu ingredientele din cămară
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Praful de copt poate fi făcut în casă, cu ingredientele din cămară. Sursa - pixabay.com
Praful de copt poate fi făcut în casă, cu ingredientele din cămară. Sursa - pixabay.com
Praful de copt este un produs nelipsit din bucătărie, deoarece este folosit în rețetele de patiserie și deserturi din aluat.

Praful de copt ajută făina să fie mai puțin densă și mai aerisită. Ca rezultat, produsul de patiserie este mai moale, fraged și luxuriant. Dar, uneori, bucătarii amatori uită să cumpere praf de copt în avans.

În această situație, nimeni nu se va opri din pregătirea aluatului ca să meargă la magazin. Dar nici nu trebuie să renunțe la adăugarea prafului de copt în aluat.

De ce ai nevoie de o strecurătoare atunci când prepari un pilaf? Sfatul gospodinelor iscusite

Cert este că acest produs poate fi făcut acasă. Pentru aceasta, vei avea nevoie de trei produse simple, pe care, cel mai probabil, le ai deja în bucătărie.

Pentru a crea un praf de copt acasă, veți avea nevoie de următoarele componente:

amidon - 6 linguri;

făină - 6 linguri;

acid citric de la o lămâie,

bicarbonat - 5 linguri.

 

Metoda de preparare

 

Amestecă bine toate produsele de mai sus și praful de copt, făcut în casă, este gata. Poate fi pus într-un borcan de sticlă și depozitat într-un loc uscat și întunecat.

 

Ingredientul care face aluatul incredibil de moale și pufos Toate gospodinele trebuie să-l folosească

 

Orice gospodină vrea ca produsele de patiserie, făcute în casă, să fie mereu pufoase și fragede.

Mulți bucătari experimentează cu raportul ingredientelor pentru aluat, cu temperatura cuptorului și cu durata de gătire a preparatului.

Cu toate acestea, bucătarii sfătuiesc gospodinele să nu-și asume riscuri, ci să folosească o metodă dovedită. Este vorba despre adăugarea unui ingredient secret în aluat, care va face produsele de patiserie luxuriante.

Ghimbir confiat. Cum să-l prepari acasă. Rețeta simplă

Merită să adăugați puțin amidon de cartofi, diluat cu apă, în aluat. Acest ingredient va face produs de patiserie mult mai pufos. Mai mult, efectul va dura câteva ore și chiar o zi după coacere.

Unele gospodine adaugă griș în aluatul pentru pâine și în cel pentru plăcinte Cu toate acestea, bucătarii experimentați subliniază că grișul nu este potrivit pentru produsele de patiserie.

 

Tort cu pere și nuci, foarte ușor și rapid. Până și cei pretențioși vor aprecia desertul

 

Dacă v-ați plictisit de tradiționala plăcintă cu mere, încercați această rețetă.

Vorbim despre un tort cu pere și nuci, foarte ușor de preparat. Prezența fructelor va da o notă crocantă desertului, făcându-l irezistibil.

Ingredientele pentru aluat:

200  grame de făină,

½ plic de praf de copt,

100 grame de zahăr,

50 grame de miere,

100 ulei de semințe de floarea soarelui,

50 grame de lapte,

2 ouă.

Ce să faci cu pulpa de dovleac, rămasă după Halloween și cum să o păstrezi

Pentru umplutură aveți nevoie de: 

100 grame nuci,

3 pere.

Pentru decor:

zahăr pudră.

 

Modul de preparare

 

În primul rând, tocați nucile cu un cuțit. Scoateți miezul, curățați și tăiați perele în bucăți mici. Lăsați cele două ingrediente deoparte.

Puneți ouăle într-un castron mare, împreună cu uleiul și zahărul. Adăugați și laptele și mierea și apoi amestecați energic pentru a obține un amestec fără cocoloașe.

Cum se face mămăliga perfectă și fără cocoloașe. Rețeta simplă cu care nu dai greș

Ulterior, adăugați făina, praful de copt și amestecați cu o lingură de lemn. După ce obțineți o consistență netedă și uniformă, completați cu nucile și perele. Amestecați bine până obțineți un rezultat omogen.

O tavă de tort cu balamale, cu diametrul de 24 de centimetri, se tapetează cu hârtie de copt. Transferați aluatul în forma de copt, nivelați, apoi presărați cu zahăr.

Salată delicioasă de varză, în stil oriental. Rețeta simplă și rapidă

Coaceți desertul, timp de 45 de minute, la o temperatură de 180 de grade. Odată ce desertul este gata, serviți-l pe masă.

În sfârșit puteți gusta o adevărată delicatesă. Veți face o impresie frumoasă în fața prietenilor. Chiar veți mulțumi pe toată lumea, inclusiv și pe persoanele pretențioase. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel