Povestea INCREDIBILĂ a majordomului care a servit 11 PREȘEDINȚI americani, timp de 55 de ani
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Poză de familie
Poză de familie
Un fost majordom de la Casa Albă care a lucrat pentru 11 președinți americani într-o carieră care a durat mai bine de 50 de ani a murit la 91 de ani, răpus de coronavirus.

Un fost majordom de la Casa Albă care a lucrat pentru 11 președinți americani într-o carieră care a durat mai bine de 50 de ani a murit la 91 de ani, răpus de coronavirus, conform BBC.

Jackie Kennedy, soția președintelui american John F. Kennedy, a fost cea care l-a observat pe Wilson Roosevelt Jerman în timp ce lucra pe un post de curățător, la Casa Albă. Prima Doamnă l-a promovat, iar de atunci a lucrat ca majordom.

De la Kennedy la Obama

Decenii mai târziu, Jerman a fost comemorat de altă Primă Doamnă, Michelle Obama, apărând într-o poză în filmul său „Povestea Mea". După moartea sa, soția lui Barack Obama a spus că ea și familia sa au fost „norocoși să-l fi cunoscut".

„Cu bunătate și grijă, Wilson Jerman a ajutat să facă din Casa Albă un loc ca acasă pentru Primele Familii ale Statelor Unite, incluzând-o pe a noastră", a spus Michelle Obama, într-un comunicat pentru NBC News.

„Dedicarea sa pentru alții, dorința de a face cât de mult poate pentru țara pe care o iubea și pentru toate acele vieți pe care le întâlnea, acestea sunt o moștenire demnă a spiritului său generos", a continuat fosta Primă Doamnă.

Carieră de 55 de ani

Membrii familiei lui Jerman au spus că el s-a făcut remarcat în general, nu doar în timpul familiei Kennedy sau Obama, care au ocupat Casa Albă între 1961-1963, respectiv 2009-2017.

Cariera lui Jerman a început în 1957, în timpul Administrației Eisenhower, și a luat sfârșit în 2012, iar președintele Obama l-a încoronat pentru meritele sale. El rămâne o figură importantă pentru cei care studiază istoria afro-americanilor și rolul lor în viața politică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel