Povestea cormoranului. Petre Daea: Este dușmanul numărul unu!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Cormorani
Cormorani
Povestea cormoranilor, descrisă de ministrul Petre Daea, la Bruxelles, a avut un nou episod în emisiunea lui Ionuț Cristache de miercuri seara, la TVR 1.

Petre Daea a fost invitatul lui Cristache, iar povestea cormoranului a fost, din nou, evidențiată de ministru:

”În momentul în care în aceste suprafețe piscicole se introduce peștele, păi peștele este cel mai valoros filtru natural. Dacă iei calitatea apei la intrare și apoi de la ieșirea din amenajarea piscicolă constați că apa e mai valoroasă decât la intrare. Acest cormoran nu mănâncă țânțari, nu mănâncă șerpi, nu mănâncă broaște. Mănâncă peștele. Pentru cine-i peștele? Pentru om. De ce ne lăsăm pradă unei asemenea păsări? Ea este protejată, însă, păsările acestea le identificai numai în Deltă, undeva și pe lângă Dunăre. Acuma le găsești și în Bihor, Brașov, la Botoșani, la Iași, oamenii știu acest lucru. Sunt 100.000 de pescari cărora le dăm permise an de an și nu este unul care să nu reclame că nu poate să ia peștele din cauza cormoranilor! Se bate cu cormoranul nu numai la plasă... vine la undiță, peste tot. Această pasăre nu se mai ferește de nimic. Este dușmanul numărul unu al peștelui” a declarat ministrul Petre Daea la emisiunea 'România 9'.

Într-un alt moment al emisiunii, ministrul a fost întrebat de dosarele pe care le gestionează România legate de politica agricolă comună a Uninii Europene: ”Am 29 de dosare pe masă. Am închis deja cinci dintre ele.”

Citește și: 

Cormorani, semnal de alarmă. Petre Daea, explicație

Articolul 7, previziuni sumbre. Pippidi: Kovesi a trezit tot acest mecanism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel