Data publicării:

Povestea care te va face să nu mai iei telefonul în mână atunci când conduci. Șoferiță cu experiență, arsă de vie într-un ghem de fiare

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Povestea care te va face să nu mai iei telefonul în mână atunci când conduci. Șoferiță cu experiență, arsă de vie într-un ghem de fiare / Foto: Pixabay
Povestea care te va face să nu mai iei telefonul în mână atunci când conduci. Șoferiță cu experiență, arsă de vie într-un ghem de fiare / Foto: Pixabay

Telefonul folosit în timp ce ești la volan reprezintă un adevărat pericol. Povestea din articolul de mai jos confirmă încă o dată acest lucru.

La cei 32 de ani ai săi, Courtney Ann Sanford era considerată de mulţi o şoferiţă experimentată. Nimic nu lăsa de bănuit, însă, că în una dintre zile, atunci când va urca la volan o va face pentru ultima dată.

După câteva zeci de minute de drum, la radio a început să răsune piesa sa favorită - "Happy", de Pharell William. Era, se pare, într-o stare de spirit extrem de bună aşa că, fără să stea pe gânduri, a pus mâna pe telefon, şi-a făcut un selfie şi l-a postat pe Facebook. "Melodia asta mă face fericită", a scris tânăra, sub fotografie, scrie Realitatea.net.

A fost ultimul lucru pe care a apucat să-l mai facă. În secunda următoare, a murit. Şi asta pentru că a făcut o greșeală pe care mulți şoferii o fac: când a tastat pe telefon, nu a tras maşina pe dreapta. Şi-a continuat drumul, iar maşina sa s-a izbit violent de un TIR.  Deși avea doar 60 de km/h,  impactul a fost unul foarte puternic, iar șoferița a fost aruncată într-un șanț şi, de acolo, într-un copac de pe marginea drumului. Ulterior, autoturismul a luat foc şi tânăra, prinsă între fiarele maşinii, n-a avut scăpare. A ars de vie.

Gestul de la volan care te poate marca pe viaţă. Titi Aur: Creşte riscul. Nu e nevoie de viteză mare pentru accidente

Titi Aur, specialist în conducere defensivă, a tras un semnal de alarmă cu privire la selfie-urile şi live-urile făcute de tineri, în special, la volan, chiar dacă viteza cu care rulează este una redusă. 

"Orice distragere atunci când conduci, că manevrezi telefonul, că scrii mesaje, că filmezi, fotografiezi, că asculţi muzică la maximum, că ai o discuţie aprinsă cu cineva în maşină, orice distragere e periculoasă. Orice astfel de metodă de a fi la modă nu face altceva decât să mărească riscul de a face accident. Ca să faci accident, nu e nevoie neapărat să ai 200 km/h. Poţi face accident la viteză mică, poate fi o altă maşină care face o manevră surprinzătoare, poate să îţi sară un copil în faţă, poate fi orice. 

Clar, orice astfel de gest nu poate să facă decât să ducă la creşterea riscului. Marea problemă este educaţia, dar nu neapărat în sensul de cei 7 ani de acasă, ci în sensul de percepere a pericolului. Şi e valabil şi pentru cei din maşină, nu doar pentru şofer. E nevoie de campanii, cursuri, şcoli de şoferi bine făcute, ca cel de la volan să fie conştient că răspunde de el, de cei din maşină şi de participanţii la trafic", a declarat Titi Aur pentru DC NEWS. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel