Data publicării:

Poți aplica pentru un job la SRI, dacă harta minții umane nu are secrete pentru tine

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la fauxels, Pexels
Fotografie de la fauxels, Pexels
SRI are nevoie de tine!

Dacă desigur... harta minții umane nu are secrete pentru tine. Se caută psihologi, printre altele.


Specialist Psiholog

 

Având un rol important în activitatea de asigurare a securității naţionale, specialistul psiholog își pune în valoare competențele și abilitățile profesionale prin implicarea în activităţi de evaluare psihologică a personalului şi a candidaţilor selecţionaţi pentru încadrarea în SRI, diagnoză şi intervenţie organizaţională, asistenţa şi pregătirea psihologică a personalului, suport specializat pentru decizii privind managementul resurselor umane.

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer specialist psiholog trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin completarea formularului Aplică

Specialiști lingviști

Resurse importante în activitatea de securitate naţională, specialiștii lingviști își folosesc cunoştinţele valoroase şi curiozitatea prin implicarea în activităţi de analiză a unor evenimente, culturi şi tradiţii sau activităţi de traducere a unor materiale (audio, video, scrise) dintr-o limbă străină în limba română. În plus, după caz, oferă suport lingvistic colegilor din alte structuri.

Candidații interesați să ocupe un post de specialist lingvist trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție pentru a urma studiile postuniversitare de formare și dezvoltare continuă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”.

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin completarea formularului Aplică. În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere organizat în luna decembrie 2024. Calendarul și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile postuniversitare de formare și dezvoltare continuă sunt publicate pe site-ul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

OFIŢERI OPERATIVI ŞI ANALIŞTI

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.

Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Mai exact, analistul evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, schițează scenarii alternative de evoluție, evidențiază implicații și indică eventuale variante de acțiune în raport cu fiecare scenariu prognozat. Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat. În final, produsul analitic este pus la dispoziția beneficiarilor legali, în timp util și în funcție de aria de competență, pentru a-i sprijini în realizarea unor strategii sau planuri de acțiune prin care să se prevină manifestarea riscurilor ori adoptarea unor măsuri adecvate de promovare a intereselor naționale.

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist, trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție. Candidații care promovează integral procesul de selecţie şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Studii universitare de licență

Programul este adresat atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă 23 de ani, care își doresc o carieră în domeniul securității naționale.

Pentru anul universitar 2024-2025, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează cursuri universitare de licență, după cum urmează:

Pentru formarea ofițerilor operativi - specializarea Operațiuni de intelligence

Pentru formarea ofițerilor analiști - specializarea Studii de securitate și informații

Candidații interesați s-au putut înscrie în procesul de selecție până la data de 31.12.2023.

În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere.

Detalii privind calendarul, numărul de locuri și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile universitare de licență vor fi publicate pe site-ul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Studii universitare de masterat profesional

 

Studiile universitare de masterat profesional se adresează absolvenților de studii de licență care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații.

Conform Legii 199/2023 privind învățământul superior (art.35, pct.8, lit.c), au putut opta pentru înscriere la examenul de admitere la masteratul profesional inclusiv candidații care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de master), cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

Pentru anul universitar 2024-2025, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează studii universitare de masterat, după cum urmează:

Pentru formarea ofițerilor operativi - specializarea Intelligence și securitate națională

Pentru formarea ofițerilor analiști - specializarea Analiză de Intelligence

Candidații interesați s-au putut înscrie în procesul de selecție până la data de 31.03.2024.

În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere la masteratul profesional, iar cei declarați ADMIS vor fi încadrați la data de 01.10.2024.

Calendarul, numărul de locuri și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile universitare de masterat profesional vor fi publicate pe site-ul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

 Studii postuniversitare de educație permanentă

Pentru formarea ofițerilor operativi - specializarea Intelligence și securitate națională

Pentru formarea ofițerilor analişti - specializarea Analiză de Intelligence

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție, în intervalul 6-31.05.2024, prin completarea tuturor rubricilor Formularului de aplicare din tab-ul Aplică. În prima rubrică, Domeniul/postul pentru care aplic, în lista aferentă domeniului OFIȚER OPERATIV/OFIȚER ANALIST, vă rugăm să selectați opțiunea „Studii postuniversitare de educație permanentă dedicată formării ofițerilor de informații”.

În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere la studii postuniversitare, iar cei declarați ADMIS vor fi încadrați ca ofițeri operativi sau ofițeri analiști, la începerea programului de formare (1.01.2025).

Luptător antiterorist

 

Luptătorul antiterorist are misiunea de a proteja România de ameninţările teroriste, aspect care incumbă necesitatea pregătirii sale temeinice, sub caracter continuu, şi specializării sale pentru executarea în condiţii optime a misiunilor specifice ale Serviciului Român de Informaţii, ca autoritate naţională în domeniu, pe următoarele componente:

Securitatea aeroportuară a aeroporturilor aviaţiei civile din România;Intervenţia antiteroristă pentru reducerea/eliminarea vulnerabilităţilor factorilor umani şi materiali, prin desfăşurarea unor activităţi specifice de prevenire şi combatere a acţiunilor teroriste;Intervenţie antiteroristă/contrateroristă pirotehnică ce presupune control tehnic antiterorist, investigare, ridicare, securizare şi neutralizare dispozitive explozive improvizate.

Activitatea luptătorului antiterorist presupune, pe lângă excelente abilităţi de natură acţională, şi un efort psihologic intens. Luptătorul trebuie să fie o persoană activă, dinamică, cu un control comportamental evident şi cu o capacitate de mobilizare şi adaptare rapidă la diverse situaţii. Totodată, trebuie să aibă abilităţi de comunicare, spirit de echipă şi să dovedească un bun control al stărilor emoţionale, toleranţă la stres, asumarea responsabilităţii şi dorinţa de autoperfecţionare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel