Postul Crăciunului. Cori Grămescu, trei idei de gustări
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Cori Grămescu a oferit trei idei de gustări pe care le poți consuma în Postul Crăciunului.

"Vă las 3 idei de gustări pentru post pe care le puteți încerca dacă nu mai aveți idee ce să mâncați. Chiar dacă țineți post, este important să păstrați o alimentație echilibrată și să urmați regula de bază a unui regim alimentar sănătos normal: trei mese pe zi și două gustări formate din alimente hrănitoare cu un aport adecvat de proteine (surse vegetale) și un consum ridicat de legume.

 -2 finn crisp, 2 linguri de hummus și un ardei gras
- o roșie, 2 linguri salată de vinete și două felii de tofu
- o mână de nuci (20g) și un mar verde", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Vezi și: Cum faci chiftele de post pufoase. Rețeta simplă

Salată de vinete cu ardei copt. Rețeta de post

Carmen Brumă, pont pentru Postul Crăciunului

Fierul din surse vegetale este cunoscut sub numele de fier nonhemic și se găsește în unele legume, fructe, verdețuri, alimente pe care le consumăm în Postul Crăciunului. Problema este că fierul din sursele vegetale se absoarbe mai greu în organism. Carmen Brumă a venit cu o soluție simplă.

„În această perioadă, veți vedea tot felul de tabele cu informații de genul: în semințele de susan există de nu știu câte ori mai mult fier decât într-o bucată de carne sau în frunzele de spanac există de șapte ori mai mult fier decât în ficatul de pui etc.

Partea foarte importantă care nu este, de obicei, menționată este că fierul de origine vegetală, adică din semințe și din legume, este un fier nonhemic care nu se absoarbe la fel ca cel din surse animale, ca cel din carne, din ou. Degeaba ai mai mult fier în sursele de origine vegetală dacă organismul nu îl poate folosi. Pentru a stimulat absorbția din surse vegetale, este necesar să ai o sursă de vitamina C la aceeași masă. Am ținut cont de aceste lucruri când am pus la punct planul alimentar din programul „Suplă și sănătoasă în post””, a spus Carmen Brumă pe Instagram.

De asemenea, „o idee bună ar fi să storci suc de lămâie peste tot ce mănânci și îți place în această combinație”, a scris Carmen Brumă în ghidul său „Suplă și sănătoasă în post”. Alte idei care să vă ajute să absorbiți fierul din legume găsiți în cartea sa.

Vezi și: Poale-n brâu de post. Cum se fac: Rețeta

Cum faci pate de post, acasă. Este mai sănătos decât cel din comerț! Cinci rețete ușoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel