Posibila ieșire din scenă a lui Klaus Iohannis: Cea mai simplă variantă pe care nimeni nu o ia în considerare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Klaus Iohannis, safari în Kenya, în cea de-a doua zi a turneului african / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Klaus Iohannis, safari în Kenya, în cea de-a doua zi a turneului african / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Perspectivele lui Klaus Iohannis după ce termină mandatul la Palatul Cotroceni au fost intens discutate în spațiul public. Cu toții l-au văzut cu o coroană mai mare. 

Recent, în media, a apărut ipoteza că președintele Klaus Iohannis ar putea fi numărul doi la Comisia Europeană, respectiv Înalt Comisar pentru politică externă al Uniunii Europene. Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, afirma, cu o lună în urmă, că președintele ar fi "un excepţional înalt reprezentant pentru politică externă al UE la experienţa pe care o are". În trecut, s-a vehiculat că ar putea să fie favorit la șefia NATO. Prima oară a fost dat pe lista scurtă, apoi la coada listei. La coadă a ajuns și în toate sondajele, încrederea în președinte prăbușindu-se. Și încă nu este luat în calcul turneul african, urmat de deplasarea în Dubai. Din această ultimă așa-zisă vacanță a văzut cum își pierde susținerea. Ministrul său de Externe a plecat în SUA cu premierul social-democrat, căruia i-a programat mai multe întâlniri de vârf, peste capul lui Andrei Muraru, ambasadorul României la Washington - și el, ca și Luminița Odobescu (MAE), fost consilier prezidențial. 

Citește și: Prăbușirea lui Klaus Iohannis. A ajuns sub Traian Băsescu. Evenimentele care i-au marcat mandatul

EXCLUSIV  Sfârșitul lunii de miere Ciolacu - Iohannis? Motivul excluderii lui Muraru, în SUA - surse DCNews

Gândindu-ne la perspectivele președintelui, ne uităm și la durerile președintelui 

Într-un cadru mai relaxant, în fața unor copii, în timpul turneului din Africa, președintele Klaus Iohanis a avut un puseu de sinceritate. Acesta a mărturisit că, de când este președinte, nu a avut suficient timp pentru soția sa, Carmen Iohannis. Și, astfel, când toată lumea îi caută coroana potrivită, președintele mărturisește că are nevoie de timp. 

”Toată viața noastră s-a schimbat complet, pentru că timpul nostru liber s-a diminuat”, a declarat Klaus Iohannis, în Kenya. 

În acest context, ne uităm și la vârsta președintelui: 64 de ani. Mandatul la Palatul Cotroceni i se va încheia după ce împlinește 65 de ani. Astfel, ne-am putea gândi că președintele, ca și alți lideri marcanți, s-ar putea retrage din viața politică, în cazul său prin pensionare. Cu această ocazie, poate va debloca și catedra de fizică de la Colegiul Național ”Samuel Von Brukenthal” din Sibiu, pe care ar ține-o blocată de 25 de ani, conform informațiilor din media. Sau poate revine la catedră, fiind mai aproape de soția sa. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel