Portugalia s-a calificat în sferturile Campionatului European. Cristiano Ronaldo, în lacrimi / VIDEO
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Naționala Portugaliei a ajuns în sferturile EURO 2024.

Portugalia s-a calificat în sferturile Campionatului European din Germania după ce a învins Slovenia la loviturile de departajare, scorul fiind 0-0 în 120 de minute (3-0 după loviturile de departajare), notează Eurosport. În timpul partidei, selecționata pregătită de Roberto Martinez a adus primele emoții în minutul 4. După o lovitură de colț, mingea a ajuns la Ruben Dias, dar fundașul lui Manchester City a trimis șutul pe lângă poartă.

Spectacol pe teren

Cristiano Ronaldo a avut ocazia să înscrie în minutul 34, dar lovitura liberă executată de el a trecut peste poartă. În prelungirile primei reprize, Portugalia a ratat cea mai mare ocazie a meciului. Joao Palhinha a trimis un șut puternic, dar mingea a lovit bara porții apărate de Oblak. Ronaldo a fost aproape să deschidă scorul din nou dintr-o lovitură liberă, dar șutul său a fost respins de portarul sloven. În minutul 61, Slovenia a ratat și ea o ocazie importantă de a marca. Sesko l-a depășit pe Pepe și a șutat din interiorul careului, dar mingea a trecut peste poartă.

Portugalia a avut o altă ocazie importantă în minutul 88, când Cristiano Ronaldo nu a reușit să îl învingă pe Oblak dintr-o poziție excelentă, portarul reușind să prindă mingea șutată de acecsta. În prelungiri, Portugalia a avut o altă ocazie clară să înscrie. Cristiano Ronaldo a executat o lovitură de la 11 metri, dar Oblak a făcut o intervenție senzatională, respingând mingea în bară. La pauză, Ronaldo a fost consolat de colegii săi, fiind vizibil emoționat și plângând în hohote.

În cea de-a doua repriză de prelungiri, Slovenia a avut o replică puternică, când Sesko a scăpat singur cu portarul. Atacantul de la RB Leipzig nu a reușit să îl învingă pe Costa care a respins balonul. Reamintim că la loviturile de departajare, portarul Costa a devenit eroul Portugaliei, salvând penalty-urile executate de Ilicic, Balkovec și Verbic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel