Ponta: Băsescu și Udrea vor fi doi inculpați. Vor face tandem la Procuratură
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta a reacționat la scurt timp după declarația președintelui Traian Băsescu, de marți, de la Palatul Cotroceni, în care șeful statului a prezentat șapte motive pentru care Victor Ponta nu trebuie să ajungă președinte .

Într-o intervenție telefonică la România Tv, primul-ministru i-a răspuns lui Traian Băsescu, pe care l-a făcut "iresponsabil" și despre care a spus că nu mai este președintele României. Mai mult, Victor Ponta a spus că, după 21 decembrie, Traian Băsescu și Elena Udrea "vor fi tandemul de la Procuratură".

Iată cele mai importante declarații ale premierului Victor Ponta:

- Eu cunosc perfect și respect perfect Constituția României, spre deosebire de domnul Băsescu și doamna Udrea.

- Băsescu e un om iresponsabil, care nu știe ce vorbește. 

- Dacă vreți să vorbim despre lucruri serioase, nu despre persoane iresponsabile, care fac crize de nervi în direct, ca domnul Băsescu.

- Pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, aceasta, sau cea de săptămâna trecută, sau cea de acum două săptămâni, nu există subiete la care trebuia să-l invit pe președinte.

- Nu mai repetați elucubrațiile unui om aflat în criză de nervi. Nu mai este președintele României. Este președintele doamnei Udrea și a PMP-ului. N-are nicio legătură cu România dl Băsescu. 

- Are deviație de comportament, provocată de comemorarea a patru ani de când a tăiat pensiile și salariile oamenilor. Așa va rămâne în istoria României. 

- Spre deosebire de mine, care nu am niciun dosar penal, pe niciunul din cazurile spuse de dl Băsescu, dl Băsescu are un dosar penal pe afacerea Nana. Și după 21 decembrie va trebui să răspundă în fața legii pentru toate fraudele, falsurile și abuzurile făcute în cazul Nana. De aia e așa disperat. Vrea să spună că și alții au probleme, nu numai el. El le are cu adevărat. 

- O să vedeți astă-seară documente care arată în continuare și implicarea doamnei Udrea în afacerea de la Nana. Deci, împreună, cum sunt ei acum tandemul de președinte - prim-ministru, vor fi tandemul de la Procuratură, după 21 decembrie. Doamna Udrea, în calitatea pe care a ocupat-o, de ministru interimar la Mediu, în mod ilegal și împotriva chiar și a premierului Boc, a acordat niște bani pentru lucrări inexistente. 

- Domnul Băsescu a vorbit astăzi despre tandemul Udrea - președinte, Băsescu - prim-ministru. Părerea mea este că aducându-le aminte oamenilor că același tandem Băsescu - Udrea le-a tăiat salariile și pensiile și le-a nenorocit țara, după 21 decembrie în niciun caz nu va fi niciunul nici președinte, nici prim-ministru, ci vor fi doi inculpați, pentru că știți că s-a început urmărirea penală în cazul Nana. Este suspendată cât mai are imunitate, până în 21 decembrie. 

Întrebat despre ce lucrări este vorba, Victor Ponta a răspuns:

- faimoasele pajiști și parcuri în mediul rural. Știți că în satele din România se rezolvaseră toate problemele, cu canalizare, cu apă, cu asfalt și trebuia doamna Udrea să facă parcuri în satele din România. Și fix, unul din parcuri, s-a găsit să-l facă la Nana. 

Întrebat dacă este vorba despre un act ilegal, premierul a răspuns: "Bineînțeles! Hotărâri de Guvern promovate fără niciun fel de aviz. Adică, mai departe procurorii au de lucru cu chestia asta".

Vezi și: Băsescu apare pe distrugătorul american, Ponta zboară la manșa unui avion F-16 și Udrea sare cu parașuta. Ce urmăresc politicienii prin astfel de gesturi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel