Ponta, către miniștri: Veți fi amenințați și găsiți de toate agențiile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta dece
ponta dece

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri miniștrilor cercetați de ANI să folosească numai procedurile legale de contestare, nu doar să transmită un răspuns politic. Totodată, șeful Guvernului a făcut un apel către ceilalți membri ai cabinetului său, avertizându-i că  vor primi amenințări și vor fi găsiți ”de toate agențiile,” potrivit Mediafax.

”O să vă rog, stimaţi colegi, să fiţi preocupaţi de actul de guvernare, de ceea ce avem de făcut după 9 decembrie şi în perspectiva anilor următori. Veţi primi, aşa cum vă aşteptaţi, critici, insulte, ameninţări, o să vă găsească pe toţi toate agenţiile, agenţia de integritate (ANI-n.r.), agenţia de moralitate, agenţia de cultivare a...mă rog! V-aţi asumat acest lucru în momentul în care aţi intrat într-un guvern pe care preşedintele nu l-a susţinut şi nu l-a dorit şi vă rog să nu vă plângeţi. Ştiaţi ce vă aşteaptă, dar vă rog prezentaţi, şi vorbesc aici de cei trei miniştri acuzaţi, să prezentaţi documentele, să arătaţi foarte clar, să folosiţi căile legale de contestare şi să nu folosiţi doar un răspuns politic, ci să folosiţi un răspuns legal şi acesta este cel care cred că se impune,” a declarat premierul la începutul ședinței de guvern.

Președintele Traian Băsescu a precizat în timpul conferinței de presă susținute marți la Cotroceni, că i-a transmis premierului o scrisoare în legătură cu cei patru demnitari acuzați de ANI de incompatibilitate, adăugând că semnalul său vizează și ”o eventuală remaniere.”

Cei patru membri ai Executivului acuzaţi de incompatibilitate sunt Ovidiu Silaghi, Eduard Hellvig, Liviu Pop şi Dan Mihalache. Pe cel din urmă prim-ministrul l-a demis din funcția de secretar general adjunct al Guvernului, dar a precizat că nu va urma o remaniere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel